Mums-filli-bums!
Nu ska ni få ett recept som tar en klassisk maträtt till en helt ny nivå... receptet har jag tagit från boken "Sunes käk". Fast, jag tar i och för sig bort morötterna, för annars skulle inte Johannes äta...
Pytt-i-panna (eller korvpytt)
3 msk smör/olja
10 kokta potatisar
500 g falukorv
2 små lökar
2 morötter
1 msk torkad mejram
1 msk senap
1 msk vatten.
Gör såhär:
1. Skär de kokta potatisarna i tärningar
2. Dra skinnet av falukorven, skär den i tärningar.
3. Skala och hacka löken.
4. Skala morötterna, skär dem i små bitar.
5. Lägg smöret/oljan i en varm panna. Låt det bli ljusbrunt (om det är smör vill säga).
6. Lägg potatistärningarna i pannan. Stek.
7. Lägg löken och morotstärningarna i pannan. Stek.
8. Lägg ner falukorvsbitarna i pannan. Stek.
9. Rör om under stekningen.
10. Blanda mejram och senap i en skål.
11. Häll i en matsked vatten och rör om.
12. Blanda senapsröran med pytten i stekpannan. Smaskens!
MUMS!!!
Mm, såg gott ut. Jag ska helt klart prova! :-)