Bloggyfree!

Jag har bestämt mig för att vara helt bloggfri under april (jag har ju nästan varit det i hela mars). Och när jag kommer tillbaka i maj igen så funderar jag på att flytta tillbaka hit igen. Men jag lovar självklart att säga till!

Nu ska jag sussa sött.

Imorgon ska jag och Johannes åka till Erikshjälpen och (kanske) fynda. Ja, jag har tvingat Johannes... eller rättare sagt mutat.

:D

Njut av april vänner!

RSS 2.0

Världens mest älskade katt ♥TOM

RSS 2.0

Uppe sent

Det här inlägget skrev jag för flera dagar sedan, men det dök inte upp på bloggen :(


Idag är jag uppe sent... (det är ju redan imorgon)

Nä, men jag har bakat egen ostkaka. Jag trodde att det skulle vara "a walk in the park". Eh... näh!

Först och främst läser jag fel i receptet. Jag läser 1 liter mjölk istället föt 10 liter mjölk. Så det var bara göra om - göra rätt (och åka till Konsum och köpa en massa röd mjölk).

Gjorde efter ett annat recept där man skulle ha 3 l mjölk.
I allafall så var tydligen min mjölk inte varm nog... för mjölken förändrades knappt. Då fuskade jag och micrade lite :)

Bök, bök, bök var det!

Men som väl var blev det i alla fall ostkaka av det hela :) Och nu kommer min dom - nä - ostkaka är inte värt besväret. Det var inte stor skillnad mellan butiksköpt och hemmagjord, i alla fall inte om man jämför med Vrigstads goda ostkaka.

Dessutom - att vara uppe halva natten för en jäkla ostkaka är inte kul.
RSS 2.0

Nu är det tisdag

Och jag ska sätta mig i soffan en stund och läsa lite ur "Sweet Little Lies" som jag plockade upp från biblioteket idag. Jag tipsade dem om den och då får man automatisk (och gratis) reservation - underbart! :)

L.A Candy var för övrigt ganska bra tyckte jag, fast mer än ungdomsbok än en vuxenbok tycker jag. Den slutade väldigt spännande så det ska bli kul att läsa fortsättningen. Det värsta är dock att det kommer en tredje bok om ca ett halvår (tror jag?) och jag hatar att vänta på fortsättningar... :)

Cliffhangers are a bitch!

RSS 2.0

Gillar du att bli skrämd?Idag har jag läst ut Mörkersikt av Johannes Källström

Jag gillar verkligen att Mörkersikt är en bok med 7 noveller, för när en bok är spännande klarar jag inte att lägga ner den och om en sådan bok är lång - ja då sitter jag uppe hela natten. Men å andra sidan är jag själv ganska lättskrämd, så sova kan jag ändå knappt efter en av dessa noveller... men ändå älskar jag rysligheter och att bli skrämd. Häromdagen, när jag precis tagit mig igenom novellen "Den lilla, lilla Rödluvan och människans bästa vän" blev jag till och med rädd för grannens hund. Men det är ändå skönt att bli skrämd ibland, eller hur?

Varje novell startar med ett citat från en film, en saga, en bok eller bilblen - som mer eller mindre har anknytning till sagan. Helt vanliga liv som på något sätt spårar ur.

I första novellen "ett osedvanligt lyckat köp" gör en leksakssamlare världens fynd och köper ett dockskåp på auktion - men dockskåpet kommer skapa kaos i hans liv.

De sju novellerna innehåller verkligen oförutsigbara twister och efter ett tag inser man att man inte har en aning om hur de ska sluta. Jag kunde inte gissa till mig slutet på någon (och här ska tilläggas att jag är bra på att gissa slut).

Boken är ganska lättläst och man tar sig igenom en novell ganska snabbt, delvis på grund av att språket flyter på bra och delvis för att man inte kan vänta på att få veta vad som kommer att hända! Det är roligt att en svensk författare tagit sig an detta tema i sin första bok och lyckats så bra!

RSS 2.0

Körslaget

Ikväll är det dags för Körslaget, jag ska erkänna att jag inte är något fan av showen, men i år är det ju en Kör ifrån Växjö och eftersom att jag känner två av de i Växjökören, Malin och Lone - så måste jag ju titta :) Eftersom att jag läste på Malins blogg att hon är sjuk denna vecka så MÅSTE ju Växjö röstas vidare till nästa vecka (det funkar väl så?), för Malin är en jävligt rolig prick som verkligen kommer förgylla programmet.

Hejar ni också på Team Växjö?RSS 2.0

Tecknad TomJag funderar på att göra hela min blogg tecknad. Vad tror ni om det?

RSS 2.0

Taco-myyyyyys!

Nu går vi till Jennie och Peter och myyyyyyyyser! ♥


puss!

RSS 2.0

Gratis Solfjäder eller Bok

Om man bloggar om Mittens Rike får man en gratis solfjäder eller en gratis bok. Det enda man behöver göra är att skriva en recension om sajten.

Om det är något land som jag vill besöka så är det Kina... det har nog blivit mer och mer en dröm på senare tiden i och med att jag har så mycket kontakt med kineser. Dessutom verkar det ju hur häftigt som helst. Jag tycker att Mittens Rike är en mycket sida som har hela paketet, lite utav varje om Kina.

Jag läste lite extra om att importera från Kina och jag känner igen mig i det där med att många kinesiska företag svarar "ja" fastän att de inte borde göra det. Jag vet inte hur många gånger jag fått kontakt med företag som svarat "ja" på frågor, och sedan har det visat sig att - nej, så var det inte alls... men jag är ändå väldigt glad för att de företag som jag köpt in kläder och smycken från har alltid skickat sakerna till mig, så jag har aldrig blivit lurad.


Solfjäder


RSS 2.0