Kycklingkorv

Vet inte om det kommer vara gott, men en kycklingkorv innehåller 60 kalorier. Då kan jag alltså äta 3 kycklingkorvar och lite potatis och få ihop en ganska kalorisnål fredagsmiddag. Åh, det här med att räkna kalorier alltså. Det går mig på nerverna samtidigt som det är spännande. Nu har jag snart hållt på i tre veckor och jag har gått ner i vikt. Jag har faktiskt nått mitt första delmål: -3 kg. Grattis till mig! Detta betyder att jag får boka en tid för klippning och det tänker jag göra imorgon.

Men nu ska jag ta det lugnt och äta korv!
RSS 2.0

En minut senare.

En minut senare. I paketet fanns lite reklamkläder från dustin home och idol... :) aja... :) kommer nog inte använda nåt :)

I paketet fanns lite reklamkläder från dustin home och idol... :) aja... :) kommer nog inte använda nåt :)

Update: Det fanns två mösser i paketet och en halsduk. De kommer Johannes använda (när jag tagit svart tuschpenna och ritat över loggorna.... )

RSS 2.0

Mitt idol paket.

 

MMS

 

Undra vad som är i...

RSS 2.0

Sista chansen...

Är du lite tävlingssugen? Då ska du ta chansen idag. För det är massa, massa, massa tävlingar som slutar den sista varje månad. Gå in här och tävla för fullt så kanske du vinner en present till dig själv eller slipper köpa julklappar i år!


RSS 2.0

Veckans vinster...

Idag kom veckans vinster i brevlådan. Jag brukar få ca 1 vinst per vecka - sånt jag vill ha och sånt jag ger bort. Idag fick Johannes ett presentkort på 500:- på lärarförbundet. Han köpte en hoodie som det står "Lärare" på, 3 st post-it grejor (till mig), ett pennfodral (till mig) och en bok om utomhuspedagogik. Sen har jag fått en avi på ett idolpaket från Dustin Home. Vad som ligger i det får jag se i eftermiddag. *inga idol-dvd:er... please*.


RSS 2.0

Tada!

 

MMS

 

Tada! Färdliglagat.

RSS 2.0

Jag vet inte om jag gillar det

Blodpudding. Jag gillade det när jag var liten, slutade gilla det i tonåren. Nu har jag inte ätit det på massa, massa år. Men det är bäst att testa smaklökarna.

 

 

Jag vet inte om jag gillar det här. Blodpudding. Jag gillade det när jag var liten, slutade gilla det i tonåren. Nu har jag inte ätit det på massa, massa år. Men det är bäst att testa smaklökarna.

Update: Det var okej...

 

RSS 2.0

När man inte får äta godisstrut...

När man inte får äta godisstrut blir det rädisstrut istället!

 

...blir det rädisstrut istället!

RSS 2.0

Ful-Tom.

 

MMS

 

När Tom är rädd eller nyfiken så drar han tillbaka öronen och blir Ful-Tom. Vad var han rädd för den här gången? Husses hand. Men visst är han söt som Ful-Tom också?

RSS 2.0

Konstigt väder.

 

MMS

 

Det är snö och vårblommor ute. Samtidigt. Och det är höst.

RSS 2.0

Stavfel...

 

MMS

 

Hmm... Någon på netto har slarvat med stavningen...

Tidiager?

RSS 2.0

Joker preview...

MMS

Joker preview...

RSS 2.0

Young Indiana Jones.

MMS

Young Indiana Jones. Imorgon har jag tenta. Det får det gå som det går. Jag och Elise har pluggat ordentligt idag och jag vill inte läsa ett ord till idag. Därför slappar jag nu till young indiana jones. Det är gött. Jag älskar äventyr - det är min favoritgenre när det gäller film. Jag gillar att ha engelsk undertext när jag ser på film. Gud vilket tråkigt inlägg det här blev, jag orkar inte ens tänka på vad som kan vara intressant att läsa :)

RSS 2.0

Bloggpaus!

 

MMS

 

Jag tar paus till fredag eftermiddag från och med nu på grund av tenta. Sen är jag och crazy/cute Tom tillbaka!

RSS 2.0

Pocahontas?Funkar detta som Pocahontas/indianflicka dräkt? Sen tillkommer ju peruk och sånt med flätor och indianband med fjäder i håret. Jag ska till och med ha på mig bruna linser. Skorna är väl knappast optimala... Ja, det får bli så här i alla fall. Roligare blir det ju med Johannes dräkt........

Nu ska jag in i duschen - därav handduken på stolen :)
RSS 2.0

Mmmm... motivation...

Pluggar och jag måste bara ha energi! Så därför har jag gjort en urgod smoothie till mig.Ingredienser:
1,5 dl mjölk
1 banan
5-6 frysta jordgubbar
kanel i massor

Precis vad jag behövde!

Ps. Om man kan dö av kanel-överdos kommer jag nog göra det snart... ds.
RSS 2.0

Fika med Sofia!

 

MMS Något kul i tentastressen! Dessutom har jag en present till henne! Så roligt att ge bort saker :)

RSS 2.0

Rosa Bandet

Alla har en relation till bröstcancern, därför är det viktigt att uppmärksamma Rosa Bandet som kämpar mot bröstcancern.

Min länge kämpande kusin dog i cancer alldeles för ung, det började som bröstcancer och sedan spred cancern sig i hennes kropp. Det är 7 år sedan nu, men jag minns så väl när vi åkte ut till kyrkogården för att titta på hennes grav ett halvår efter det att hon begravts. Jag och hennes son satt kvar i bilen för han hade ännu inte velat besöka sin mors grav, han orkade inte. Men medan vi satt där och väntade på mina föräldrar, hans pappa och hans mormor (min moster) så bestämde han sig för att ha ville gå till hennes grav. Han bröt ihop vid graven, hans ben vek sig och han grät med en sorg som var så stor att den inte går att förstå. Han hade precis fyllt 11 år då. Då kände jag att jag aldrig ville att detta ska hända någon annan och därför betyder rosa bandet väldigt mycket för mig.

Pause.se och bwin.com har just nu en kampanj där de skänker pengar till Rosa Bandet bara genom ett klick. Man kan klicka en gång per person/dator här - gör det du också! Även om man inte har råd att skänka pengar kan man göra skilland.

pause.se kan man även vinna halsbandet Dex om man uppmärksammar Rosa Bandet i sin blogg. Gör det i din blogg du med. Det är för en god sak.

http://www.icakuriren.se/ArticlePages/200509/21/20050921133809_Icak551/RosaBandet_Bandet_RGB.jpg
RSS 2.0

Idag kom ...

Idag kom Johannes maskeradperuk! Och ärren. Det kommer bli assnyggt! Jag ska lägga in lite silikondroppar i peruken så att den blir lite oljig och fet.


Heath Ledger as The Joker in The Dark Knight.

Johannes ska vara Jokern. Jag hittade den perfekta kostymen åt honom på emmahus (second hand) för 145:-.
http://images.buycostumes.com/mgen/merchandiser/34489.jpg

Jag ska vara Pocahontas, fast jag har ingen riktig dräkt. Jag har gjort en tubklänning av en kjol jag också hittade på emmahus. Det blir nog bra...!
RSS 2.0

Det sötaste i en kepsLilla älsklingen...
RSS 2.0

Ensam mamma söker

 

MMS

 

 

Ikväll är det där avsnittet som jag väntat på hela hösten. Det är nu anette och magnus ska äta middag på lagerlunden och vi var där :) vi trodde att någon skulle fria och så kom massa kameror in. kamerorna var in their face hela tiden. Sen gick anette och kamerorna ner på toa, där stannade de typ en timme. Men lagerlunden var annars jävligt dyrt och dåligt den kvällen.

RSS 2.0

Tom vill toatränas!

 

MMS

 

Tom vill verkligen lära sig att gå på toa.

RSS 2.0

Mår bajs idag.

 

MMS

 

 

Urk, jag mår bajs idag. Har spytt imorse, vilket jag inte gjort efter en fest på typ 3 år. Igår var i alla fall en kul kväll, men det här med diet + alkohol = not a good combination. Blev alldeles för rolig i huvudet. Dessutom insåg jag att jag inte festat på typ 1 ½ månad, så jag är inte heller van vid att dricka.

Anledningen att jag inte festar så ofta är att jag har respekt för alkohol. Nästan ingen jag känner tror att de kan bli/kommer bli beroende av alkohol. Jag är dock rädd för att bli beroende, därför dricker jag inte ofta. Aldrig mer än 3 ggr per månad. Nästa vecka blir det maskerad och alkohol igen... men jag får nog inte dricka en hel flaska vin då........

RSS 2.0

borta bra men hemma bäst!

 

MMS

 

Borta bra men hemma bäst!

RSS 2.0

Ute...

 

MMS

 

Är ute på stenladan, är kul men saknar min johannes och tom. Träffade dock henrik dannberg. Kul!

RSS 2.0

Jennie är pink and black idag.

MMS

Jennie är pink and black idag. Snyggt!

RSS 2.0

Halloween Maskerad!!!

Nu är det bestämt! Nästa helg så ska vi gå på Stallarnas Halloween party!! Jag letar ihjäl mig efter Pocahontas/Indianliknande kläder - eftersom jag verkligen vill vara Indianflicka på maskeraden. Har inte varit på maskerad sen jag vet inte när, eller jag tror att det var när jag och mina kompisar hade maskerad hemma hos mig en kväll när jag gick på högstadiet. No Doubt hade just då kommit ut med låten Ex-Girlfriend och Gwen Stefani hade flätat rosa hår i den och jag ville vara precis som hon. Så på den maskeraden var jag alltså Gwen Stefani, kolla nedan så förstår ni vad jag menar...
Det kommer bli så grymt kul med maskerad igen!!!!!!!
RSS 2.0

Jag - och min okända tvillings

MMS

Jag - och min okända tvillingsyster Michaela?

RSS 2.0

Bästa vänner behöver inte vara lika.


RSS 2.0

På väg hem. Imorgon är det ing

MMS

På väg hem. Imorgon är det ingen skola!! Eller jo, fast hemma. Men det känns ändå skönt!

RSS 2.0

Söta Elise!

MMS

Söta Elise!

RSS 2.0

Dagens tur till skolan. Visst

MMS

Dagens tur till skolan. Visst är det fint?

RSS 2.0

Varför kommer femina som morgo

MMS

Varför kommer femina som morgontidning?

RSS 2.0

Utsläppt och mittbena, minns i

MMS

Utsläppt och mittbena, minns inte när jag hade det sist :)

RSS 2.0

Tom - en shopaholic!Han försökte övertala mig att köpa:
En
kattigloo och en litter kwitter.
När jag vänligt men bestämt sa nej så snodde han mitt kort.
Han visste dock inte riktigt hur betalningen skulle gå till.
Så han somnade:


RSS 2.0

8 minute abs   
  


Videon får 3 situps av mig.
Negativt: Den var inte alls rolig, fast han sa att den var det på videon. Dessutom kändes den väldigt gammal, enligt imdb gjordes den 1997.
Positivt: Träningen kändes ju en del för en otränad mage. Dessutom är det överkomligt att träna med den varje kväll eftersom den bara är 8 minuter. Jag kommer nog fortsätta träna med den nästan varje dag, eftersom magen är mitt "problemområde".


RSS 2.0

Jag kan ju inte sabba detta första omgången...

Det är första dagen jag ska recensera en träningsvideo. Det är ju onsdag. Och som utlovat ska onsdagen bli en del av mitt nya liv.

Men jag ska hinna recensera en idag. Vilken tror ni det är om ni läser det här rimmet:

Workout ger denna åt varken arm eller lår,
träning är det bara magen som får.
På åtta minuter ska jag få ruter
det är en TV-shop klassiker som ni nog förstår.


Kan ni gissa vilken dvd det är?
RSS 2.0

Sitter och väntar på Elise. Fö

MMS

Sitter och väntar på Elise. För en gångs skull är jag före henne :) men det är bara för att jag fick skjuts till skolan :) Jag ville dö när jag vaknade, trött som fan... Och så sprang vi runt hela kvällen och letade kaffetermosar på statoil. Lyssna på radio så förstår ni vad jag menar. Vi hittade faktiskt en!

RSS 2.0

Den här hade jag gjort bättre idag

Men har ni hört den här versionen av Umbrella? En sak jag stör mig på med mina tidigare videos är att jag inte riktigt sjunger klart tonerna... men träning ger färdighet...
Den här har ett annat "fel". Ingen variation i tryck... jag kommer inte på vad det heter just nu... men de klagade om det på någon Idol..
RSS 2.0

Mitt ninjanamn

Jag vet att det är übertöntigt, men jag kan inte låta bli - det är också roligt :) Vad blir ditt namn med ninja språket:

A- ga
B- zu
C- mi
D- han
E- ku
F- shu
G- ji
H- ri
I- se
J- za
K- me
L- ta
M- rin
N- to
O- mo
P- no
Q- ke
R- shi
S- ari
T- chi
U- do
V- ba
W- mei
X- na
Y- fu
Z- zi

Mitt ninjanamn är alltså:
Ringataseto

Här är några andra fina ninjanamn
Kutaseto - Elin
Zamorigatotokuari - Johannes
Chimorin - Tom
Zakutotoseku - Jennie
Arimoshusega - Sofia
Zakutoari - Jens
Kutaseariku - Elise
Mirishisearichisegato - Christian

Finast blev väl Chimorin aka Tom? Vad heter du på "ninjaspråket"?
RSS 2.0

Står och väntar på min mat. Gl

MMS

Står och väntar på min mat. Glädje har blivit sorg och blivit glädje och blivit sorg igen. Jag talar om tentan. Resultatet vi såg förra veckan var inte tentaresultatet. Nej. Så vi vet ingenting. Vi går och tittar igen. Hittar mitt persnr. Glädjen är total - men var det tentan? Nej, det var någon annan som fyllde är samma dag. Alltså vet vi inte om vi är godkända eller ej fast vi trott att vi varit g i en vecka. Suck!

RSS 2.0

Trafikfaran Malin. Bloggar med

MMS

Trafikfaran Malin. Bloggar medan jag cyklar till skolan. Tur att det är cykelbana...

RSS 2.0

God och (ganska)nyttig efterrätt!

Idag gjorde jag en supergod och halvnyttig efterätt. Till och med Johannes gillade den, den var nästan lika god som vanlig smulpaj.

Recept
:
250 g osockrade frusna blåbär och hallon
100 g osötad fruktmüsli
3 msk akaciahonung
Vaniljvisp

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bären i en pajform. Blanda müslin och honungen ordentligt med en sked eller gaffel. Lägg på müsliblandningen. Ställ in den i ugnen tills den fått lite färg. Servera med vaniljvispen.

Jag åt typ en tredjedel av pajen. Den var ju så god och så hade jag massa kalorier över. Det blev ungefär 385 kalorier i min portion (och då räknade jag nog i överkant). Vaniljvispen är egentligen inte nyttig men den kan man ju skippa om man vill :)

Ser väl god ut? (Tog bilden efter att vi ätit det är därför det bara är med en liten bit på bilden)
RSS 2.0

höstpromenad

MMS

höstpromenad

RSS 2.0

Det bästa med att ta bilder me

MMS

Det bästa med att ta bilder med mobilen är att ingen kan urskilja små finnar eller porer fastän man är helt osminkad :)

RSS 2.0

Skitbra! Först var det 4 dansa

MMS

Skitbra! Först var det 4 dansare som vunnit priser för typ allt, streetdance breakdance you name it! 2 tjejer som båda var jätteduktiga och megasöta sen 2 killar med långt hår också de extremt duktiga. Sedan var det battle, något jag aldrig vårt med om! Så kul! Han som vann fick ett playstation 3! Inte illa!

RSS 2.0

Pump it up! Är på dansförestäl

MMS

Pump it up! Är på dansföreställning "Pump up the jam" med Elise. Vunna biljetter så klart. Spännande!

RSS 2.0

Räkneuppgifterna uppe. Visst ä

MMS

Räkneuppgifterna uppe. Visst är vi duktiga?

RSS 2.0

Hur kan man älska ett djur?

Det har jag undrat typ 2000 gånger.

Men det var innan vi skaffade vår pipiga och ständigt hungriga katt Tom. Vet ni? Igår åt Tom groddar - rädisgroddar. Och det var inte bara det att han smakade - nej han tog mer också! Och när Elise var här åt han hennes tomater. Ska inte katter vara köttätare?

Jag älskar dig!


Det här var några veckor sen så han har växt lite nu, men min kamera är död :)
RSS 2.0

Jämfört med mig

Det här med vikten.

Nej, jag är inte nöjd med min nuvarande vikt. Det är därför jag bantar bytt livsstil. Jag ska räkna kalorier för evigt nu. För när jag nått mitt mål måste jag ju hålla den vikten.

Jag vill inte bli supersmal eller modellsmal för jag vet att min kropp inte passar till att vara så smal. Jag är inte byggd så. Men det finns vissa saker jag vill ha tillbaka som gått förlorade pga viktuppgången. Det värsta för mig är inte magen, rumpan, armarna eller mina lår - det är mitt ansikte.

Vissa av mina ansiktsdrag har blivit betydligt mindre markerade och ibland när jag ser mig i spegeln känner jag inte igen mig. Eller nej, så ska jag inte formulera det. När jag ser mig i spegeln ser jag ju så klart att det är jag, men bilden i spegeln överenstämmer inte riktigt med bilden jag har av mig själv i mitt huvud. De där dragen - det där som är speciellt för just mig - de minns jag.
RSS 2.0

Webbkameran vs. Digitalkameran

Tänkte bjuda på två av mina favoritlåtar, i mina versioner :) Jag har inte lagt upp några nya låtar nu på ett halvår typ, men ja...

Min webbkamera har slutat fungera... jag har testat den hundratals gånger och blir lika besviken varje gång. Men innan jag hade webbkamera så sjöng jag in i min digitalkamera. Kanske jag ska börja med det igen.

Från Webbkameran:Från Digitalkameran:

RSS 2.0

Hungrig

Har känt mig hungrig och trött hela kvällen på grund av min bantning livsstilsförändring så jag räknade hur många kalorier jag ätit under dagen. 1000. Om man vill gå ner i vikt ska man äta 1500 kalorier - så nu sitter jag med en jordgubbssmoothie, en banan och en satsumas för att öka på mitt intag. Jag tror att jag får ta och börja räkna kalorierna ordentligt nu för det är viktigt att inte få i sig för lite under dagen. Nu är jag mätt igen för nu har jag ätit upp! Woo - energi!
RSS 2.0

Dance

 


Igår var jag och Elise på "Pump up the jam": Egentligen mobilbloggade jag om det och det kommer väl upp någon gång snart antar jag (?) men det var i alla fall skitbra! Mer om det får ni läsa mär mina mobilinlägg kommer. Ikväll blir det hemmakväll - vi måste nämligen tvätta. Hur tråkigt är inte det på en fredag?

Inatt funderade jag på hur jag ska börja träna - för jag måste börja träna för min hälsas skull. Jag hade ett jättesug efter att simma tidigare i höstas men nu är det suget helt som bortblåst - istället började jag fundera i andra banor. Speciellt efter igår när vi var och kollade på dans. Jazzdans som jag haft en sån otrolig längtan till tidigare - den försvann inte igår men jag insåg en sak. Jag kommer bara bli irriterad om jag börjar med jazzdans igen. För jag kommer aldrig bli lika bra som jag en gång var. Jag var bra på att dansa - det vet jag. Jag ville alltid ge allt när jag dansade - sträcka ut varje muskel till det yttersta - göra rörelser extra markanta eller extra följsamma. De senare åren då jag dansade fick jag nästan alltid stå längst fram i mitten. Jag uttryckte mig inte bara med min kropp utan också med mitt ansikte. Den tiden är förbi.  Jag vill inte bli en gamling i en ungdomsgrupp eller en nybörjare i en vuxengrupp. Jag vill inte hålla på med aerobics eller något sådant. Det vägrar jag. Det skulle vara som ett slag mot mina ungdomsår då dansen betydde allt för mig.

Det är dags att börja med något nytt och det ska jag göra till våren. Jag ska bara komma på vad det är för något först. Men det lutar åt boxning, karate, taekwondo eller något liknande. När jag har tid tänker jag gå och titta på vad dessa kampsporter innebär och vilken av dem som kan passa mig.

Men i höst ska jag träna med olika tränings-dvder. En ny varje vecka. Sen ska jag skriva om vad jag gjort här på bloggen. Det ska också bli skitkul! Jag tänkte göra som Elise - träna på onsdagar. Så på onsdag kommer min första recension!
RSS 2.0

Virkbok

Idag kom ett paket med en virkbok och lite garn som jag vann på Chics modeblogg - tack tack!

Jag skulle aldrig ha tålamod till att virka, så jag ska ge bort den till världens bästa Jennie. Jag ringde henne igår och berättade det och hon blev superglad! Det roligaste att vinna är egentligen sånt som man själv eller någon annan man tycker om blir glad för! Det är därför jag älskar att tävla!


RSS 2.0

Top Model

Så satte jag mig vid datorn och skulle titta och mysa. Det enda jag sett fram emot hela dagen... (fast det är i och för sig roligt att sitta och räkna prata i skolan)

...och så är det onsdag...

...Top Model kommer först imorgon...

...så nu blir det
Paris Hilton's My New BFF istället... sån skit jag tittar på!

    


Hade du velat vara Paris Hiltons bästa vän?
RSS 2.0

Här är utsikten vi har när vi

MMS

Här är utsikten vi har när vi pluggar :)

RSS 2.0

Mår inte riktigt bra så nu lig

MMS

Mår inte riktigt bra så nu ligger jag i sängen med katten och tittar på rasmus på luffen.

RSS 2.0

Skulle till skolan...

Men så såg jag att Tom hade bajsat och lämnat en massa bajsspår efter sig *suck*. Är det normalt att katter har diarée? Dessutom hade han skit under tassarna och lite i pälsen så jag blev tvungen att tvätta honom *suck suck suck*. Nu torkar jag honom med handduk. Måste värma honom lite med hårförnen (svagaste värmen och på långt håll) han går bara runt och skakar annars för att han fryser så mycket, Så det blir ingen skola för mig. Måste boka tid hos veterinären när han blivit torrare. 
RSS 2.0

En fe är min dröm

Fotografen Emma Svensson och stylisten Karoline Andersson har en tävling där man kan vinna en fotografering med styling.

Här är mitt önskemål: Jag vill bli fotad som en vacker fe i skogen med en chockrosa fedräkt med vingar (à la Tingeling), spö och tiara av löv (som Caesar typ) - och så massa chockrosa smink runt ögonen så att det blir lite edgy. Men jag vill ha "enkla" läppar med bara lite glans. En peruk med jättelångt, lockigt, mörkbrunt hår vill jag också ha!RSS 2.0

Nu åker jag hem. Har haft jätt

MMS

Nu åker jag hem. Har haft jätteroligt i Lund, men nu när jag sagt hejdå till Elin och Jens så längtar jag hem till Johannes och Tom. Visst är Tom hur söt som helst på den här bilden?

RSS 2.0

Ser ni vad det står? "Dörren ö

MMS

Ser ni vad det står? "Dörren öppnas inåt". I en värld där inåt är utåt kanske :)

RSS 2.0

Vad söt den här fisken var i k

MMS

Vad söt den här fisken var i köpcentret trianglen i malmö. Han ler typ :) sötaste fisken av alla!

RSS 2.0

Skönheten och Odjuret!

MMS

Skönheten och Odjuret!

RSS 2.0

Snyggingar!

MMS

Snyggingar!

RSS 2.0

I Malmö. Nu är det en riktig b

MMS

I Malmö. Nu är det en riktig bild från malmö också och inte som när jag skrev att jag kommit till lund och skickade in en bild på växjö...

RSS 2.0

Bio ikväll. Sitter i biosalong

MMS

Bio ikväll. Sitter i biosalongen, eller nä nu ljög jag. Jag sitter på toa på bion just nu. Ska se Vicky Cristina Barcelona. Mys!

RSS 2.0

Min stil?

MMS

Min stil?

RSS 2.0

Vicky Cristina Barcelona

Igår var vi och såg Vicky Cristina Barcelona. Den var ganska bra. Inget jag ser igen, men det var ju inget sömnpiller heller. Om mobilbloggningen hade fungerat igår hade ni vetat det redan, men de inläggen  dyker väl upp senare idag :)


http://www.collider.com/uploads/imageGallery/Vicky_Christina_Barcelona/scarlett_johansson_and_javier_bardem_vicky_christina_barcelona_movie_image.jpgVi målade igår - jag och Elin - akvarell. Vi tog naturbussen ut till Skrylle där de hade en sådan aktivitet. Bussen kostade 40:- ToR och målandet var helt gratis. Det var första gången jag målade i akvarell - jag tror att det var första gången för Elin också. När jag kommer hem får ni se resultaten - asmysigt var det i alla fall att måla i naturen!

Ikväll åker jag hem till Växjö - men idag ska vi åka till Malmö - Jag, Elin och hennes älskling Jens. Det blir kul!
RSS 2.0

Min syster...

Det första hon sa när hon fick veta att jag kommit till världen var "Detta vill jag inte". Hon ville ju ha en lillebror. Men man kan säga att det var kärlek vid första ögonkastet - för när hon såg mig då ville hon aldrig byta ut mig.

När vi var små och växte upp skulle jag alltid springa in i hennes rum och störa henne och hennes vänner. Jag ville ju bara leka med de stora tuffa tjejerna.

Hon lärde mig att läsa litegrann innan jag ens börjat skolan.

Vi bråkade en hel del - eller det var nog mest jag som bråkade. Jag slogs och var en riktig satansunge. Hon slog väl tillbaka, men aldrig lika hårt. Bara för att jag skulle sluta. Det var nästan alltid jag som fick skulden, men så var det också nästan alltid jag som var skyldig. Tjejer kan också slåss när de är små - det är inte bara något "pojkar gör".

Åren gick och vi blev tonåringar - vi bråkade inte lika mycket då. Men jag bråkade mycket med mina föräldrar, fast jag visste att de hade rätt. Jag var en riktig jobbig skitunge som fick spel när någon smaskade eller dammsög mitt rum (inser ni vilken spoiled brat jag var?). När jag bråkade med mina underbara föräldrar tröstade Elin mig alltid efteråt.

När hon skulle flytta till Gotland för att börja plugga grät jag hur mycket som helst. Elin sa att jag fick ringa när jag ville, men jag är inte bra på det där med att ringa och höra av mig - det har jag aldrig varit. Så jag ringde inte på jättelänge fastän jag saknade Elin hur mycket som helst.

Jag älskar min syster så mycket! Hon är underbar och hon kommer aldrig att svika mig. Behöver jag henne kommer hon alltid finnas där för mig och jag kommer alltid finnas där för henne. Jag älskar dig allrakäraste syster!

RSS 2.0

Aaaaaaj min rygg!!!

Sov på den mest obekväma madrassen halva natten. Den var sjukt obekväm. Fast jag sov ju så jag märkte det inte - förrän jag vaknade. Jo, jag vaknade av att jag hade så jävla ont i ryggen att jag inte kunde andas ordentligt. Då flyttade jag till soffan. Där kunde jag inte heller andas till en början - men det berodde inte på soffan utan på madrassen som jag tidigare sovit på. För till slut somnade jag på soffan - när jag vaknade var ryggvärken bortblåst.


http://www.easimover.com/page_images/back_pain.jpg
RSS 2.0

Här är grishunden, men är han

MMS

Här är grishunden, men är han mer gris eller hund eller exakt 50/50?

RSS 2.0

Hos Elin

Vi har just snyftat oss igenom "A Walk To Remember". Nu ska vi sova för i morgon ska vi upp tidigt, eller vad säger jag... min "tenta" börjar ju inte förrän 12!!!

Jag får inte skriva något dumt om Elin säger hon, därför tänker jag berätta att Elin har en rosa grishund. Elin, säger aldrig något illa om dig - bara sanningen - min allrakäraste syster!!!


The image “http://www.hogberg.se/monica/grishund.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
Det här är första bilden man får upp när man googlar på Grishund på.
RSS 2.0

Hann precis! Tåget kom till lu

MMS

Hann precis! Tåget kom till lund kl 19:59, men jag hade inga pengar till bussen. Sprang till ica och köpte tuggummi. Bussen gick 20:05. Jag hann!

RSS 2.0

Tjuvlyssnat. En tonårstjej på

MMS

Tjuvlyssnat. En tonårstjej på tågstationen i växjö till sin kompis: "Du... vad är skillnaden mellan avgående och ankommande tåg?"

RSS 2.0

Kolla mina skor - uggs - så hi

MMS

Kolla mina skor - uggs - så himla mysiga... Köpte dem på ebay för 600 kr inkl frakt. Här i Sverige kostar de ju minst 1300 så det var helt klart värt det! Jag älskar dem!

RSS 2.0

Nu sitter jag på tåget och lys

MMS

Nu sitter jag på tåget och lyssnar på en radioteater, robin hood. Det är sätt skönt har för vagnen är ganska tom och tyst. Det gör mycket för resan :)

RSS 2.0

Står och väntar på tåget, ska

MMS

Står och väntar på tåget, ska till lund idag. Egentligen skulle jag dit för att göra tenta, men det blev så mycket med företagsekonomin att den idén sprack. Nu ska jag dit för att mysa med min syster och för att gå till tentan och lämna in den 30 minuter senare (för att få övningsfrågor till nästa tenta). Planer förändras ibland.

RSS 2.0

Nu gäller det!

Fan alltså...

Jag måste gå ner i vikt och äta nyttigare. Inte bara för att bli slankare, utan också för att bli hälsosammare. Jag vill inte bli extremt smal - inte size zero eller något sånt, men jag vet att jag för några år sedan vägde X mycket och att det såg bra ut. Därför har jag nu satt upp ett mål - den vikten ska jag nå. Nu är det diciplin som gäller. Jag har inte kommit på något bra sätt att motivera mig än, men nu tror jag att jag funnit ett sätt att motivera mig.

Därför har jag kommit fram till att jag behöver ett belöningssystem för att motivera mig. X är min startvikt.

X - 3 kg = Klippning på salong (jag får alltså inte klippa mig förrän jag gått ner 3 kg)
X - 6 kg = Ett stort neutrogena kit (okej, jag måste ju alltid ha min gentle face wash - men jag vill verkligen ha hela kitet)
X - 9 kg = Ett stort sminkkit för typ 1000 kr (har jag gått ner 9 kg är jag fan värd det)
X - 12 kg = Klippning + färgning + ev. hårförlängning (beror på hur mycket pengar jag har och om jag vill ha långt hår just då)
X - 14 kg = En solresa (-14 kg är min målvikt. När jag nått dit vill jag till solen)

Jag tror att det kommer ta tid. Men i sommar har jag nog nått de flesta målen. Då är det dags att sätta upp nya mål - för att hålla vikten.

Om det går för fort att gå ner i vikt får jag nog omprioritera mina mål. Men jag tror att om det går snabbt är det bara i början.RSS 2.0

Paris Hilton's new BFFJag har tråkigt, sitter och tittar på Paris Hilton's new BFF. En ganska dålig show, men det är sånt jag gillar en tidig lördag. Det är roligt att se hur människor reagerar i olika situationer och hur mycket vissa gör för att vinna. Men man börjar ju egentligen tänka "Vem fan kommer på en sån här pissdålig idé till en serie". Ändå tittar jag... jag måste verkligen vara hjärntvättad :)

     

Min favorit är en kille som ser ut som typ en animerad seriefigur från Japan :)

RSS 2.0

Tom ville bara säga hej!

MMS

Tom ville bara säga hej!

RSS 2.0

Jag hade velat fråga...

...om vad mina läsare vill läsa.

Men jag har typ 7 unika besökare/dag efter mitt långa blogguppehåll. Vilka är ni?RSS 2.0

Tips inför kväll...

Johan Palm åker inte ut, han verkar vara alla småtjejers favorit. Jag tycker också han är charmig, men han är inte någon av dem jag hoppas ska bli idol :)


RSS 2.0

Åh vad kul!Älskar den här Radioteatern - jag och Elin lyssnade på den jämt när vi var små (och nu med). Den ska köpas när den kommer ut!
RSS 2.0

Igår hade vi excel tenta. Jag

MMS

Igår hade vi excel tenta. Jag jobbade med Elise, en tjej som jag klickar med i klassen. Vi blev godkända och hade typ allt rätt, så skönt!!

RSS 2.0

Kommer ni ihåg kropp och knopp

MMS

Kommer ni ihåg kropp och knopp i KP? Det var ju det absolut viktigaste att läsa! Jag lusläste alltid dem - stora eller små problem spelade ingen roll. Att det fortfarande finns kvar i KP är asbra! Tänk vad man inte hade vetat om sin kropp utan den!

RSS 2.0

Tråkig hemmagris

Men... ikväll är det ju idol ju! Och imorgon åker jag till Lund för att träffa den mest underbara människan jag vet - min syster, gud vad mysigt!!! Jag blir alltid Lund-frälst när jag är där, tycker bara Lund är så sjukt underbart. Det som är negativt med Lund är att alla verkar cykla fram som dårar där.

Men på tal om att cykla som en dåre. Det gör ju jag med. När jag precis börjat gymnasiet och skulle cykla hem från skolan råkade jag cykla in bakifrån mellan en killes ben. Jo, ni läste rätt. Gud vad jag skämdes... men han fick inga men för livet...
RSS 2.0

When in Växjö

Tänkte att för alla er som inte varit i Växjö göra en liten guide (om ni nu åker hit!)

1. Vilken tid på året ska man besöka staden?

Växjö är en stad man kan besöka året runt, men på sommaren kan man besöka andra städer istället. Växjö toppar ju faktiskt regnligan rätt ofta,,,2. Var ska man äta?
Sushi på Maido är det bästa i stan!

3. Var finns bästa shoppingen?
Den bästa shoppingen finns på Storgatan (den "stora" shoppinggatan i Växjö)


5. Hur tar man sig runt på bästa sätt?
Det räcker med att gå eller cykla. Växjö är så litet :)
5. Vad får man absolut inte missa att göra under en helg i denna metropol?
Att träffa mig såklart!
RSS 2.0

Det här är Johannes mugg. Han

MMS

Det här är Johannes mugg. Han fick den i födelsedagspresent av några vänner för några år sedan - synd att de gav den till del person...

RSS 2.0

When in London...

1. Vilken tid på året ska man besöka staden?
Jag har bara varit i London en gång nu i augusti, men kan tänka mig att det är underbart när som helst på året (åtminstone om vädret är fint).2. Var ska man bo under en helg?
Kolla
booking.com ofta både långt innan och nära din resa. Där bokar man bara hotell och hittar man något bättre kan man alltid boka av. När vi åkte till London bodde vi jättefint (med gratis gigant-frukost) till bra pris på grund av att jag letat upp bra erbjudanden. 3 nätter £247.50 på City Inn Westminster med superbra läge!
3. Var ska man äta?
Ät lyxigt, men inte dyrt. På London Eating finns bra erbjudanden - som ät 2 för 1, 50% rabatt - eller andra otoliga erbjudanden. Vad sägs om att jag och Johannes åt 3-rästters middag inkl. vin, skatt och drick på lyxrestaurangen Galvin at Windows och notan gick på ca £60? Glömde jag nämna att Galvin at Windows ligger på 28:e våningen på hotell Hilton och har en utsikt över London som bara London Eye kan slå?


4. Var finns bästa shoppingen?
Överallt! Fast jag har hört att Portobello Market ska vara asbra men det var tyvärr stängt när vi var där.5. Hur tar man sig runt på bästa sätt?
Bussar tycker jag. Det är mest ekonomiskt - visserligen långsammare, men man får se mycket. Man ska köpa ett oyster card och ladda det med lite pengar. Att åka hur mycket buss som helst en dag kostar £3.50 som jag förstått det med Oyster card. 6. Vad får man absolut inte missa att göra under en helg i denna metropol?
Att njuta av stunden och inte stressa över allt man vill se och göra.
RSS 2.0

Utmaning till alla som läser detta och har blogg!

Tyra hade en utmaning på hennes blogg som hon ville att alla hennes bloggläsare skulle anta

Sminkar du dig varje dag?
Nej, men de flesta dagar, men oftast blir det bara lite smink.

Hur mycket tid lägger du på att sminka dig till vardags? Ca 5 minuter totalt

Hur mycket pengar lägger du på smink varje månad? Jag är snål - jag vinner mitt smink :) Nä, inte jämt men jag har vunnit många sminkpaket.

Föredrar du budget eller lyx när det kommer till smink? Föredrar lyx men jag köper budget - jag är ju snål! :)

Vad använder du för smink till vardags? Foundation, concealer, ibland lite puder, rouge, eyeliner, mascara och lypsyl.

Om du fick välja endast en produkt, vilken skulle det vara? Rouget - jag är så blek.

RSS 2.0

Lilla fis, jag saknar dig och

MMS

Lilla fis, jag saknar dig och husse när jag är i skolan!

RSS 2.0

Imorse var det vackert när jag

MMS

Imorse var det vackert när jag cyklade till skolan. Jag cyklade sakta och passade på att ta några kort (så jag blev lite sen). Men, jag cyklade medan jag klickade i alla fall :) imorgon är det tentamen - jättekul :p

RSS 2.0

Kaffe och klubba. Mums!

MMS

Kaffe och klubba. Mums!

RSS 2.0

Kaloribomb...

Överbliven hård vaniljglass... två övermogna bananer.... mjölk... och det sista av den där spraygrädden som vi aldrig kommer köpa igen. Det var receptet till två stycken.

Milkshake. Den var god och mäktig.

Men onyttig...

Dessa lite nyttigare smoothies får det väl bli nästa gång nu när glassen är slut :)


RSS 2.0

Yellow Tounge

Jag har hittat på ett indian namn till en tjej i nya Top Model :) Yellow Tounge. Jag undrar om hon ätit curry precis innan (mums... kyckling och curry macka...) eller kanske har hon ätit något amerikanskt godis med massa gula färgämnen. Whatever - from now on girl. you're called Yellow Tounge.RSS 2.0

Min väg till skolan. Tog egent

MMS

Min väg till skolan. Tog egentligen ett mycket finare kort, men det försvann! Nu tittar jag på top model :) det är makeover dags. Nu när det är 11 säsongen så blir man inte direkt chockad när någon tjej gråter när håret faller...

RSS 2.0

Undra om det fungerar att mobi

MMS

Undra om det fungerar att mobilblogga nu. Får se imorgon :) Då kanske ni får se hur vackert väder det var i småland idag :)

RSS 2.0

På väg till biblioteket för at

MMS

På väg till biblioteket för att plugga och låna böcker. Tom satt och tittade på mig innan jag skulle gå, när jag drog på mig jackan sprang han till dörren och gnydde. "Men hjärtat, jag kommer hem... Jag kommer alltid komma hem."

RSS 2.0

Morgongos :) ligger och tittar

MMS

Morgongos :) ligger och tittar på top model :)

RSS 2.0

Mina hörlurar är sönder.

Så gick det till...


   
RSS 2.0

Rom

Älskar Rom. Den staden är underbar. Så vackert.


Från sista kvällen i Rom


   
JagOtroligt.


   
ColosseumGladiator


Det jag inte saknar är att (det här är inte så sött - men sant) jag svettades mellan mina lår. Och jag är ju lite kobent så mina lår skav mot varandra och jag fick världens skavsår mellan benen (hrmmm... på låren och inte... ja ni vet). Det gjorde ont som satan och jag fick linda in mina ben med tjocka elastiska band. Så bilderna med blommiga linnet och kjolen är från första dagen. Sen fick jag ha klänningar som gick ner längre över benen :)
 
RSS 2.0

Madde hade rätt!!

Det var en tavla från gallerix! En skitsnygg sådan som Johannes köpte till vårat nya sovrum :) Och nu ska jag visa hur fint det är!!!


Tavla från gallerixÅh... bullibull-gos-sängFina chockrosa lamporOckså från gallerixSvarta fina gardiner


Åh, vad fint det är! Inspirationen till sovrummet fick vi från vårt hotellrum i Rom (fast vårt rum blev väldigt annorlunda i slutändan) men vi kände att vå mådde bra av bronsiga färger när vi var där.Hotellrummet i Rom


RSS 2.0

Ett inlägg speciellt till dig min kära syster

Jag ska visa dig något som Tom har gjort - alldeles själv.


Den lilla, lilla fläcken har han gjort själv. Han har ju kissat i kattlådan. Där ser du Elin - han är en duktig katt som inte kissar i soffan!!!
RSS 2.0

Men...

Jag som tyckte det var så kul att mobilblogga :( Så funkade det inte idag... :(
RSS 2.0

Alla är trötta här nu. Tom hål

MMS

Alla är trötta här nu. Tom håller på att somna efter att ha jagat ett blad i en halvtimme. Godnatt säger vi :)

RSS 2.0

Ligger i sängen och ska snart

MMS

Ligger i sängen och ska snart sova. Johannes har något tips som han vill ligga uppe och se hur det går med. För er som varit i vårt sovrum kanske ni ser att det är en ny färg på väggen. Det är inte blått med en blå bård längre, nej - nu är väggen beige. När vi flyttade in här var det grönbruna tapeter med grönbrun bård. Tapeten var inte bara i fula färger utan hade också blommor, krusiduller och missfäriningar pga att de som bodde här förut rökte inomhus. Golvet var en trasig vit plastmatta. Vi la senare in parkett golv. Skitfult. Måste säga att hela vår lägenhet var en mardröm för vem som helst med minsta uns av stil. Att detta inte var det fulaste rummet i lägenheten är helt otroligt :) Men sedan vi flyttade in har vi gjort om i alla rum. I alla fall, det blåa var inte heller jättebra, men mycket bättre än det grönbruna. Nu är det äntligen fint! Ska visa hur det ser ut någon dag :)

RSS 2.0

Vad tror ni att detta är? :)

MMS

Vad tror ni att detta är? :)

RSS 2.0

Barn?

Min kompis Sofia och jag satt och pratade om det här med att få barn i torsdags när vi åt sushi. Hon är gravid och ska ha barn i februari (hon åt mamma-sushi) och hon är överlycklig, och jag är överlycklig med henne.

- Åh, vad skoj att du ska få en liten bebis. Han/hon kommer verkligen ha det bra med dig och Dick som föräldrar.
- Jag tror det :)
- Men, ehhh... jag har funderat på en sak. Visserligen är jag ju bara 23, men jag längtar inte ett dugg efter barn och alla säger att det kommer men jag vet inte om det kommer göra det för mig. Jag vet inte om jag vill ha barn.
- Inte ha barn? Men vad ska du leva för när du blir gammal då?
- Jag vet inte...? Mig? Jag känner bara att det är så mycket skit i världen och att... jag vet inte... jag ser så många bortskämda snorungar och jag vill inte ha en.

Ibland känns det som om det verkligen är något fel på mig. Jag har ingen längtan alls till barn. Nada. Är inte det tvunget enligt biologin att man ska ha liiiite bebis-längtan i alla fall? Tro mig, jag älskar bebisar, men jag vill själv inte ha någon. Inte nu. Kanske aldrig.
RSS 2.0

På väg ut i regnet. Om exakt 2

MMS

På väg ut i regnet. Om exakt 2 minuter kommer jag inte alls se ut såhär. Svarta ränder under ögonen och vita fläckar på kinderna - glamouröst som sjutton. Då undrar jag - varför sminkar jag mig när det regnar och jag vet att jag glömde paraplyet någonstans förra gången det regnade - smart.

RSS 2.0

Toms sovklocka ringde nog prec

MMS

Toms sovklocka ringde nog precis för nu är han på väg att slumra till efter att han levt loppan och haft sönder ett par hörlurar - se inte så oskyldig ut, jag har bildbevis ;)

RSS 2.0

Har jag plötsligt blivit Victo

MMS

Har jag plötsligt blivit Victoria Beckham smal? Eh, nej, det är bara spegeln på bion. Bakom mig står Sofia och hennes mage syns inte heller, nu tänker ni kanske varför skulle den synas då? Men hon har ju en bebis i magen :) Jag, Jennie och Sofia såg Patrik 1,5. Tyckte den var mysig. Gustav skarsgård var skitbra!

RSS 2.0

Fisksoppa

Bland det bästa jag vet... vi åt det igår och idag är det rester... mmmm....

Fisksoppa (4 pers)

700 g laxfile
½ purjolök
½ gul lök
smör eller magarin att steka i
1 ½ tsk tomatpure
1 vitlöksklyfta
1½ tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2 ½ dl torrt vitt vin – matlagningsvin
1 ½ fiskbuljongstärning
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
2 dl vatten
1 pkt saffran
3 hg räkor med skal
1 burk musslor ev.

Strimla purjo, hacka lök. Fräs i smöret några min. Lägg i tomatpure, vitlöksklyfta, salt, timjan, basilika.
Tillsätt vin och fiskbuljong, koka ett par minuter.
Lägg i grädde, creme fraice, vatten och saffran. Sjuda i 15 min.
Lägg i fisk, sjud 7 min. Lägg i räkor, musslor och bara värm upp snabbt.
RSS 2.0

Vad i helv*te! Ex fan vad äckl

MMS

Vad i helv*te! Fan vad äckligt! Vad är detta i min micro? JOHANNES!!!!

RSS 2.0

Du är så söt när du sover...
   
RSS 2.0

Att mms blogga kostar 1 krona

MMS

Att mms blogga kostar 1 krona (+ trafikavgift). Alltså så var det inte så dyrt! Vad tycker ni om mitt hår? Det börjar bli långt igen :)

RSS 2.0

På väg till stan för att köpa

MMS

På väg till stan för att köpa en bomb (?) ! Okej, det är bomben på pressbyrån, ett tips :)

RSS 2.0

Sitter och slötittar på the hi

MMS

Sitter och slötittar på the hills, det är typ en recap show just nu som sträcker sig från då laguna beach började. Jag kommer ihåg när laguna beach började, det var helt galet vad jag älskade det programmet. Jag längtade varje vecka efter nya avsnitt, haha. Köpte till och med dvd boxen med första säsongen. Då var jag nog en av få som tittade på laguna och the hills (som är en spin off). Nu, i år, har the hills blivit jättehypat i sverige. Vad hände? Nu älskar jag inte the hills längre, it seems fake, men jag kan inte låta bli att titta! Sjukt, eller hur?

RSS 2.0

Den här trollsländan landade p

MMS

Den här trollsländan landade precis där vi satt den 4/7 när vi köade till Bruce Springsteen. Och så bara satt den där. Ni anar inte hur irriterande det var för mig som försökt fånga en trollis på makrobild i två år utan resultat. Men jag hade ju inte med mig kameran till konserten. Irriterande, så det blev bara denna oskarpa bild på mobilen istället! Förresten, mms bloggar igen - det är verkligen smidigt (men säkert jättedyrt...)

RSS 2.0

jag är ute och cyklar just nu.

MMS

jag är ute och cyklar just nu. Har handlat och ska nu hämta ett paket, fan vad vacker hösten är :)

RSS 2.0

Di Leva

Igår var jag, Sofia och Jennie på Thomas Di Leva. Jag hade frågat Sofia om hon ville gå för hon fullkomligt älskar Thomas Di Leva :) Det var faktiskt ganska mysig. På många sätt är han klok och på andra helt galen :) Jag fastnade för en låttext som han spelade i början.

Det mesta kan man köpa, men ingen kan köpa livet
Ingen kan köpa livet
Ingen kan köpa livet


Det är ju sant ju!

Det var någon gubbe där också som Sofia och Jennie sa hade varit på 100 höjdare. Han hade pratat om att han var metrosexuell (som han beskrev det en kvinna i ansiktet och en man i kroppen). Han sa till Di Leva att de var från samma planet när det var frågestund. Och så satt han hela tiden och lutade sig fram och riktigt njöt av föreställningen. Men söt var han, en härlig, knasig, orginell människa.Mannen jag skrev om nyss :)
(tagen från Aftonbladet)


Ja, just det där med kosmos och planeter - den delen var bara dravvel tyckte jag.
Jag vet dock vilken planet jag är ifrån. Tellus. Här är jag född och här ska jag en gång dö.RSS 2.0

jag testar att mobilblogga för

MMS

jag testar att mobilblogga för första gången. Undrar om min mobil fixar det här? I så fall kan jag ju blogga hur mycket som helst!!! (Fast jag brukar ju glömma av det ändå...)

RSS 2.0