Efter en timmes träning

Igår var jag och tränade danspass efter att jag träffat Sofia. Sofia bjöd mig på mat och fika på hennings, hon är så snäll.
Bebisen i hennes mage är riktigt lyckligt lottad som får två supersnälla och fina föräldrar + alla möjligheter som man har i Sverige.

Anyway, jag cyklade till danspasset när vi hade sagt hejdå och efter danspasset hann jag ta en bild på mig själv innan batteriet i kameran dog.

Såhär ser jag ut efter en timmes träning. Ganska fräsch va? Och jag lovar, jag tog verkligen i igår!Men det jag ska avslöja för er nu är helt sjukt. Även om jag ser fräsch ut i ansiktet så är mina fötter supersvettiga och äckliga! Jag svettas sjukt mycket om mina fötter när jag tränar (och tyvärr även på sommaren). Om jag har varit ute en varm sommardag och kommer hem är det absolut första jag gör att tvätta mina fötter.
RSS 2.0

Balmässan

Jag och Jennie var ju på balmässa i torsdags. Herregud vad vi kände oss out of place. Det var ju nästan bara sådana som skulle ta studenten som var där. Men, ja, vad tänkte vi på? Vi ska ju inte gå på bal (om jag inte får följa med syrran på någon bal nån gång).

Men jag lärde mig några saker i alla fall:
- Tårta blandat med potatissallad är ingen höjdare
- Man känner sig som en äcklig tant när man tittar på söta 18-åriga killar i kostym.
- Goodiebag kan betyda påse med reklam.

Här är några bilder från kvällen i alla fall. De visade ju några fina balklänningar.

RSS 2.0

Madonna

Kanske jag ska övertala syrran om att hon måste gå på Madonnas konsert i Göteborg (ullevi) den 9 augusti 2009.

Så fort jag tänker på att gå på en konsert med Madonna kan jag bara se mig själv där med Elin, men suck... hon har säkert sommarkurs då...

Elin, ska jag sitta som en hök och försöka skaffa biljetter till oss? Någon mer som vill gå med mig?Biljetterna släpps måndagen den 9 februari kl 09.00

Åldersgräns på konserten är 13 år.

Max 6 biljetter/person

Biljettinformation:
Biljetterna till konserten kostar 695-1195 kronor + serviceavgift.


RSS 2.0

Årets första semla.

Idag ska jag och Johannes äta första semlan för i år! Gud så gott!

Själv äter jag mina semlor med varm mjölk - it's the only way. De flesta tycker att det är nasty att äta semlor med varm mjölk, men det gör inte jag. Mums, mums, mums.

En gång var jag på inspelningen av "Sen kväll med Luuk". Det var flera, flera år sedan (det året då Pernilla Wahlgren och Jill Johnsson tävlade i samma delfinal i melodifetsivalen - de var nämligen gäster). Då skulle man ha med sig något som började på "S" till programmet. Johannes fick ta med sig min Skalman-nalle och jag tog med mig en semla.

På mig hade jag en tröja som det stod "MALIN" på. Studiomannen ville verkligen att jag skulle få göra ett reklaminslag med min semla, då en i publiken skulle få vara med på tv-reklam för "sen kväll med luuk". Han drog faktiskt upp "Malin och hennes semla" flera gånger.

Luuk var dock inte lika entusiastisk. Istället blev det en 15-årig kille med kryckor som fick ställa upp. Inte så konstigt då det var ett inslag om Jackass. Jävla tonåring som skulle göra att jag missade en tv-reklam :)


RSS 2.0

Good hair day...... men världens fulaste hårfärg (svensk råtta eller vad den heter) börjar komma fram i benan... )
RSS 2.0

Så tråkigt...

Min livsnödvändiga bok som jag behöver i miljökursen har inte kommit idag heller. Det är väldigt irriterande!

Känns inte bra...
RSS 2.0

Gratis är gott!... för att vara med i
Gratisbio

1. Presentkort och biobiljetter blir man glad av!
2. Ska man handla något på nätet kan man lika gärna få poäng för det.
3. Det kostar ingenting.


Efter ett tag får man hem en sån här biobiljett eller ett presentkort i brevlådanJag har varit med där ett tag, inte värvat en enda - men ändå fått hem biobiljetter. 3 beställningar har jag hunnit göra. Nu vill jag värva mina vänner så att de också kan få gratis biobiljetter.

Jag har fått mina poäng främst genom att jag antagit erbjudanden på tidningsprenumerationer. Tidningsprenumerationer som jag hade beställt ändå.

Jag har även handlat på Haléns och fått poäng. Jag brukar göra så när jag ändå bestämt mig för att jag ska handla något på nätet - kolla om gratisbio har ett samarbete med dem.

Gratisbio uppdaterar ofta sina erbjudanden, så man behöver inte stressa om det inte finns något erbjudande man vill anta just precis på stört. Ha då istället lite is i magen - det kommer nya erbjudanden som passar dig!

Nu kan man även få poäng genom att skriva om gratisbio på sin blogg - som jag gör nu!Du blir medlem här och får 75 välkomstpoäng av mig om du låter mitt användarnamn stå kvar. Det är frivilligt, så låt det bara stå kvar om du vill ha 75 extra pöäng.Du hittar gratiserbjudanden eller betalerbjudanden som du tycker är bra.Tänk på att det kan ta några dagar för poängen att komma in för vissa erbjudanden.

När man fått tillräckligt med poäng kan man beställa presentkort.

Alla gillar tävlingar, am I right?
Själv älskar jag tävlingar - det finns inte mycket som är härligare än att vinna något man villa ha.
Om du värvar många kompisar har du chans att vinna tävlingar och att få extra mycket poäng.


Denna tävling pågår på gratisbio.se just nu.
Gratisbio är en bra gratissajt. Jag vet att många andra bloggare har skrivit det tidigare, men det är ju sant!Här är jag när jag fick min första biobiljett från gratisbio

Ett bevis på att Gratisbio verkligen fungerar. Du har inget att förlora på att vara med!

Lycka till med poängen!

RSS 2.0

Torsdagar

Är min nya Gratisbio-dag.

Jag ska börja tispa om dem en gång i veckan och det kommer att bli på torsdagar.
Snart kommer dagens tips-inlägg upp.
Om ca 5 minuter :)
RSS 2.0

Fel dag!

Tydligen var bal- och studentmässan imorgon så jag och Jennie knatade iväg till F&S och tränade danspass.

Det höll på i en timme, men kändes som en kvart... :)


Imorgon ska vi dock på bal- och studentmässa. Man får nämligen en goodiebag och det kommer även finnas tävlingar där. Gissa vad som lockar mig mest??? :)

Om jag säger såhär: Jag eller Jennie SKA vinna minst en tävling (om det inte är lotteri förstås... )Idag köpte Johannes en rock som han spanat in länge, en riktig pimp-rock! Nordlunds har världens rea då de ska lägga ner...

I alla fall. Han köpte rocken och den hade kostat 9000:- och kostade nu 1500:-. Han var väldigt lycklig för han har tittat på den så länge och vetat att han inte har råd.

Självklart är rocken i härligt material - äkta päls! Nä, nu driver jag med er. Däremot var det fejk-päls i den :)Söt albino-igelkott
RSS 2.0

Underkläder


Trosor på maxi 19:- styck.


Trosa från Kappahl 15:-


BH 79:- från Maxi

Jag och Jennie storshoppade kläder på Maxi i förrgår. Underkläder och träningskläder. Nu ska jag iväg till Jennie för att gå på nån gratis balmässa. Vi tänkte att det kunde vara kul en onsdagskväll :)
RSS 2.0

Min tappre kille

Tom var jätteduktig hos veterinären. Han var lite skakis dock. Förutom att han kastrerades fick han ID-märkas. Lilla plutten... men trots att jag inte kunde vara där höll husse hans lilla tass hela tiden.
Grön
RSS 2.0

Iväg

Nu sitter jag med tandborsten i munnen och ska skynda iväg till min modiga kisse...

RSS 2.0

Forever young

Idag var jag på ansiktsbehandling med scanning. Min hud är ganska känslig tyvärr har jag fått veta... och även om det kostar att ta hand om huden känner jag att det är något jag måste göra. Jag vill inte åldras snabbare än alla mina kompisar. Jag har definitivt inget emot att se ut som min ålder, men äldre - nej tack!

Förutom ansiktsbehandlingen köpte jag en serie produkter av märket Nimue - 2000 kr gick det på - my God. Ni måste tro att jag är rik eller något, men tro mig det är jag inte... det tog emot att dra kortet...

Jag har dock bestämt mig att visa saker måste få gå före andra. Huden till exempel måste få gå före det senaste i modeväg. Kläder kan man alltid köpa nytt, men huden kan man inte byta ut lika lätt.

Scannern visade att jag:
- Har mycket blockerade porer 
- Är mycket yttor
- Är torr runt ögonen
- Är känslig på hinderna.
- Har Kollagenfattig hud runt ögonen.

Det jag köpte var:
- Rengöringskräm (som man måste ha)
- Handkräm (som ska vara värsta mirakelkrämen mot eksem)
- Barriärkräm (som skyddar huden mot värme, kyla osv)
- Moisturiser plus (kräm till natten)
- Nimue Day (kräm till dagen)
- Eyetreatment (till mina torra och kollagenfattiga ögon)
- Exfolierande enzymansiktsmask (för att öppna upp mina porer)


Idag fick jag nån ansiktsmask på mig som luktade spya. Jag frågade vad som var i den och det var mjölksyra, sockersyra och fruktsyra.

Det värsta med Nimue är att man inte kan kombinera med någon produkt från något annat märke för att de kan reagera med varandra, men det bästa ska tydligen vara att man ser resultat snabbt.

Jag ska testa dessa produkter tills de tar slut och har min hud inte blivit bättre då så söker jag mig vidare. Jag skriver på bloggen hur det går :)

RSS 2.0

Jättedålig dag

Idag har varit en jättedålig dag på alla sätt och vis. Ingenting positivt med denna dagen alls.

Det har bara varit negativa händelser som avlöst varandra hela dagen. Men man har sådana perioder - alla har sådana - då man slås ner hårt. Det är nästan som ett test - orkar man resa sig? Blir man starkare? Eller gömmer man sig i ett hörn?

Nej, och nu fungerar inte datorn längre. Nej.

LIPA!

Johannes hade dock 2-års garanti på datorn, men det visade sig att detta inte gällde när vätska kommit på datorn. Och visst hemförsäkringen gäller då vi är två som har hemförsäkring i hushållet. Men jo, då är det så att vi köpt datorn på 3-års avbetalning (utan någon ränta) hos NE och det är de som äger datorn. Alltså blev det massa problem. Vi har ringt runt hela dagen utan att få besked.

Och så Springsteen biljetterna - Det har dragits 10000:- från mitt konto (!) pga av att vi köpt 5 + 5 biljetter och ytterligare 6 som blivit makulerade (men det har ändå dragits pengar för dem). 5 biljetter av 16 kunde pappa hämta ut! FEM! Igår ringde vi runt och berättade lyckligt om biljetterna vi fått men nu känns det som att drömmen gått i kras.

Imorgon ska Tom kastreras och jag har lipat sönder mig då jag inte kommer att kunna vara där. Han är så rädd, liten och ängslig och han kommer vara fullkomligt livrädd imorgon... om det skulle innebära minsta ökning i hans trygghet att jag är där vill jag gärna vara det.

Jag kan inte vara där på grund av en föreläsning på distans. Och inte vet jag om det kommer fungera att gå på den då jag måste stoppa in ett headset i datorn och min dator är galen! Men ett headset har jag köpt idag i alla fall. Det fulaste och billigaste de hade.

Sen är det en del annat också som gör mig ledsen, men det tar jag inte upp här - det är mer allmäna saker som bara spär på min ledsamhet just nu.

Förhoppningsvis blir morgondagen bättre.Det här är allt jag vill göra nu.

Peppa mig!!
RSS 2.0

Efter den hemska reklamen...

... för Kalla Faktas program om fåglar som plockas levande för att ge dun till våra dunjackor var jag tvungen att springa till min egen tjocka, varma jacka och titta vad den var gjord av. Jag visste inte att djuren hade det så!

I jackan stod det 100 % Polyester.

Så tänk på det, man behöver inte ha dun för att bli varm. Fåglarna lider verkligen för att vi ska få dunet!
Detsamma gäller päls, djuren lider ofantligt - då man flår djuren levande. Djurplågeri!
År 2009 har vi andra material som kan värma oss i vintern - vi behöver inte dun eller päls för att vara varma.

Det är kanske ett dilemma det här eftersom jag äter kött och använder skinnväskor och dylikt, men skinnet tas ju från djuren vid slakten då även köttet erhålls - och djuren lider inte och det går fort. Igår tittade jag och Johannes på hur de slaktade grisar (i Gordon Ramsays program) och även om det är jobbigt att se när ett djur dör så berättade slaktaren att djuren varken vet vad som ska hända eller lider.
RSS 2.0

Hurra!

Visserligen ska man inte ropa hej förrän man har kommit över bäcken, men jag tryckte i batteriet i datorn och den gick att starta. Hurra, hurra!

Snabbt som fan tog jag ut batteriet igen. Nu ska datorn verkligen få torka till nästa söndag.

Så ska man egentligen inte göra, för det kan lätt bli kortslutning om man gör så (ajabaja Malin)
För att ni som läser min blogg inte ska göra om samma misstag som jag så har jag gjort en guide för hur man ska göra om man spiller vätska på datorn.

1. Dra ur strömsladden
2. Ta ur batteriet
3. Veckla ut och låt torka upp och ner tills att datorn är helt torr (ca 1 vecka - om du inte badat den)


Om du spillt vanligt rent vatten har datorn störst chans klara sig.


RSS 2.0

Ingen dansk pølse...

Kom precis hem ifrån träningen :) Kul! Jag och Jennie tar verkligen detta seriöst och jag hoppas att det håller i sig. Det måste hålla i sig! Failure is not an option!

Strax ska jag hoppa in i duschen, men först ska jag lägga in maten i ugnen... (jag måste väl bekänna att det är en pizza). Jag och Jennie hade tänkt åka utomlands imorgon - till Danmark över dagen - men den idén gick åt pipan...

Jag längtar till våren... herregud vad jag längtar... den här bilden tog jag när jag var på studieresa 2007. Fin va?

RSS 2.0

Vid trummen

RSS 2.0

Hemma tapetserar de...

Känns lite bättre nu ang. datorn.

Vi har ju hemförsäkring både jag och Johannes, så jag ska kolla upp imorgon om den gäller. Det borde det ju göra. Jag försår att det inte gällde ang. min digitalkamera, då var jag ju alkoholpåverkad, men nu var jag ju nykter och det var inte ens jag som välte ut glaset.

Anyway, vi ska låta datorn torka i en vecka och se om den fungerar sedan - annars får jag ringa till Folksam.

Idag tapetserar de hemma. Johannes ville gärna göra om i vardagsrummet så nu blir det ny fondvägg där. Jag bestämde mig dock för att jag inte ville vara med. Därför sa jag att jag skulle betala Johannes mamma Maria för jobbet. Hon ville såklart inte ha betalt, så då fick hon en present istället.

Jag sitter på universitetsbiblioteket i en datasal. Helt själv.

Som den bloggnörd jag är tog jag med mig kameran och kamerasladden så jag även kunde lägga upp bilder. Speciellt eftersom min dator är "usb-känslig" ... gah... måste lämna in den med...


Musse-tröja.Snart kommer det upp lite bilder som jag tog på vägen upp hit.
RSS 2.0

Fan, fan, fan, fan...

Det här är den värsta dagen på länge.

Eller den blev det för ca en timme sedan.

Nu vill jag bara lägga mig i ett hörn och gråta.

Det var inte Toms fel. Det var mitt.

Fan, fan, fan, fan...Vad har hänt?

Jo, jag letar ihjäl mig efter ett USB minne så att jag kan titta på Bromance vid TV:n medan jag äter.
Hittar inget.
Då bestämmer jag mig för att titta vid datorn.
Tar in mat och dryck och ställer vid datorn.
Glömmer senapen i kylskåpet.
Går ut för att hämta den.
Tom springer efter och välter muggen med vatten i farten.
Muggen hamnar över Johannes dator.
Johannes dator dör.
Johannes dator är inte försäkrad.


RSS 2.0

Växjö idag

Såhär såg det ut i Växjö idag när jag gick till stan...

Såhär såg det ut när jag gick hem från stan:visst ser det ut som att jag tänker på något?

Ikväll blir det lyxig middag i form av ärtsoppa med mig själv :) Åh... det ska bli så gott!! Jag säger inte detta ironiskt... Johannes hatar ärtsoppa, så jag får aldrig äta det. Men nu när han är på middag med jobbet nu så blir det ärtsoppa ikväll! Mumsfilibaba!

RSS 2.0

Det jag köpte :)Svarta träningsbyxor på Stadium 349:- 99,50:-Söta vantar på Åhlens 79:- 10:-Keramisk rundborste och spolar från Lindex 179:- 45:-

Det jag är mest nöjd med är nog rundborsten. Jag tittade på den när jag var i Stockholm innan jul och då var den på fullpris.
RSS 2.0

Rea

Idag har jag och Jennie shoppat :) I provhytten på Monki passade jag på att fota lite av kläderna jag provade.Jag så såg jag ut... så jag köpte ingenting på Monki...
RSS 2.0

Shopping soonJag ska snart möta upp Jennie och shoppa... :)
Igår hittade hon sport-bhs billigt som tusan så jag hoppas att jag också hittar..

Såhär ser jag ut idag.
Håret är lite skitigt så jag satte upp det i en tofts för allas trevnad.

Nu ringde Jennie och jag måste dra.
Fråga till er som läser (tänk inte för länge ta det första som poppar upp i skallen):
Vad är det bästa ni vet?
RSS 2.0

Crazy-TomHan är inte alltid den lilla ängeln som sitter och spinner...
RSS 2.0

Jag flyttar!!!

Härifrån...

Hit...Halva reapriset min specialitet 995:- 199,50:-

Min gamla väska är lite halvtrasig överallt så det var hög tid för förändring...
RSS 2.0

Utomlands...

Jag funderar seriöst på att ta en billig restresa någonstans till solen snart.
Åka iväg en vecka.
Det är ju nu när jag pluggar på distans som jag har chansen!
Med internet på hotellet och datorn med så är ju allt OK för kvällsplugg ändå.
Johannes tycker dock inte om tanken på att jag ska åka någonstans själv... någon som vill följa med?
OK så här lyxigt behöver det inte vara... men men...
RSS 2.0

Bio och presentkort - helt gratis!

Gratisbio är en bra gratissajt. Jag vet att många andra bloggare har skrivit det tidigare, men det är ju sant!Här är jag när jag fick min första biobiljett från gratisbio (snygg bid va? - haha!).


Tre bra anledningar att gå med i gratisbio:
1. Presentkort och biobiljetter blir man glad av!
2. Ska man handla något på nätet kan man lika gärna få poäng för det.
3. Det kostar ingenting.

Jag har varit med där ett tag, inte värvat en enda - men ändå fått hem biobiljetter. 3 beställningar har jag hunnit göra. Nu vill jag värva mina vänner så att de också kan få gratis biobiljetter.

Jag har fått mina poäng främst genom att jag antagit erbjudanden på tidningsprenumerationer. Tidningsprenumerationer som jag hade beställt ändå.

Jag har även handlat på Haléns och fått poäng. Jag brukar göra så när jag ändå bestämt mig för att jag ska handla något på nätet - kolla om gratisbio har ett samarbete med dem.

Gratisbio uppdaterar ofta sina erbjudanden, så man behöver inte stressa om det inte finns något erbjudande man vill anta just precis på stört. Ha då istället lite is i magen - det kommer nya erbjudanden som passar dig!

Nu kan man även få poäng genom att skriva om gratisbio på sin blogg - som jag gör nu!

Såhär går det till:
Du blir medlem här och får 75 välkomstpoäng av mig om du låter mitt användarnamn stå kvar. Det är frivilligt, så låt det bara stå kvar om du vill ha 75 extra pöäng.Du hittar gratiserbjudanden eller betalerbjudanden som du tycker är bra.Tänk på att det kan ta några dagar för poängen att komma in för vissa erbjudanden.

När man fått tillräckligt med poäng kan man beställa presentkort.Om du värvar många kompisar har du chans att vinna tävlingar och att få extra mycket poäng.


Denna tävling pågår på gratisbio.se just nu.

Du har inget att förlora på att vara med! Kram!

RSS 2.0

Skumma tår

Två av mina tår på min vänsterfot har svullnat upp och det gör jätteont när jag går. Det skumma är att tårna inte sitter bredvid varandra... det är lilltån och tån som sitter bredvid stortån som är svullna.

Jag tog en bild på dem, men sen kom jag på att det är rätt äckligt att se bilder på tår :) Ni får denna istället:


RSS 2.0

Done and done!

Jag kom på att jag inte berättat vad jag bestämt mig för angående utbildningen. Jag bestämde mig för att läsa:

7,5 p Business Writing
7,5 p Miljökunskap
15 p Miljö och människa.

Miljö har alltid intresserat mig!

Nu när Johannes är iväg i skolan bestämde jag mig för att göra introduktionsuppgifterna till Business Writing och Miljökunskap (Miljö och Människa börjar inte förrän nästa måndag). Skönt att ha det avklarat!RSS 2.0

Definitionen på att man är trött...

.... när man blir jätteledsen för att man inte får se Bromance förrän på torsdag.....
 Det programmet är ju inte ens bra...

RSS 2.0

Men... du luktar ju rök!

Tom kom nyss in hit från balkongen för att gosa. Jag sniffar på honom - han luktar rök! Cigarettrök!!!!

Vad skumt... ingen här hemma röker ju (visserligen rökte Jennie på balkongen i lördags - men det borde ju inte längre lukta).

Vad tror ni?
1. Tom har börjat tjuvröka.
2. Jag lider av schizofreni och mitt andra jag röker utan att jag vet om det. Dessutom gillar mitt andra jag att blåsa röken på stackars Tom.
3. Någon som gått förbi har blåst in rök genom den lilla öppningen vi har på balkongen.

RSS 2.0

Nu vet ni säkert...

... vad jag kommer göra 26 januari kl 10:00. Eller hur?
RSS 2.0

Garnier-paketIdag fick jag hem ett spännande Garnier-paket som jag vunnit. Dessa produkter ska bli spännande att testa - speciellt eye rollern som ska ta bort mörka ringar och påsar under ögonen... :)
RSS 2.0

Tom är så duktig!

Nu har Tom lärt sig att han ska kissa och bajsa uppe på toaletten. Steg två i Litter Kwitter-träningen.

Visserligen får vi byta kattsanden varje dag nu (eftersom Tom måste få en positiv upplevelse med Litter Kwittern) och det blir väldigt mycket kattsand på golvet när Tom varit på toa. Men det gör ingenting. Snart så är vi helt fria från kattsand!

 


Tom får använda min makeuplåda för att stiga upp på toaletten.


Idag har vi också bokat vetrinärstid. Nästa onsdag är det dags för Tom att bli kastrerad.
Han är 6 månader nu.
RSS 2.0

President Obama

Idag svärs Obama in som president :) Man kan se det på tv4 17:30. Det kommer nog jag och Johannes göra. Det är ju en historisk händelse. Tänk på de gamla, svarta amerikaner, som levt ordentligt förtryckta i deras ungdom och nu får se en svart president. De som inte fått vistas på "vitas barer" eller varit tvugna att sitta bak i bussen i "the black section". De har även fått utstå mycket, mycket mer och värre förtryck än så under deras livstid... Det här måste ju vara jättestort för dem!

Rasism borde inte finnas alls och jag hoppas att vi en dag kommer leva i ett samhälle där man inte ens reflekterar över raser.
RSS 2.0

Afrofunk

Pjuh! Kom precis hem från ett pass afrofunk på VUGI. Det var kul och svettigt.

Direkt efteråt åkte vi och köpte ett träningskort på Friskis och Svettis - så nu finns ingen återvändo. Vi ska träna :) På onsdag blir det danspass.

Tom ligger och spinner brevid mig på mig och jag ska nu hoppa in i duschen.
Idag blir det nog inget mer bloggande. Jag vill bara mysa vid TVn resten av kvällen :)


RSS 2.0

Igårkväll

Igår hade vi lite middag med Christian och Jennie. Myspys!

Vi åt fläskfilé med banan och chokladmakroner (som ni kan se i inlägget innan). Det var en lyckad kväll förutom att den var jäkligt onyttig.


I början av kvällen hade jag min nya långärmade gosiga klänning.


Men när vi bestämde oss för att gå till Grace bytte jag till den här. Det var dock inget bra beslut med tanke på att den höll på att ramla av hela tiden på dansgolvet. Dessutom var det någon metallbit som stack in i mig vid dragkedjan och det gjorde riktigt ONT!


Jennie hade en slarvig knut i håret. Skitsnyggt!


Den här drinken var ganska jobbig att dricka... små hallonbitar i en drink är inte att rekommendera!

Det var riktigt kul igår...
...men idag har jag verkligen inte mått bra...
RSS 2.0

Alla dessa makroner

På oändligt många bloggar (känns det som) har jag läst om makroner. Alla älskar tydligen makroner, men själv har jag aldrig ens smakat en. Inte förrän igår :) Då bakade jag makroner och hade som efterrätt.

Okej. Mina makroner blev inte riktigt så lena som på bilden till receptet.Men det finns en förklaring... mald mandel?? Var får man tag på det? Anyway - mina makroner blev jättegoda. Väääldigt mastiga dock - en för en chokladälskare är det ju bara ett plus :)

Nu ska ni få receptet på makronerna.Ingredienser (ca 25 st):
4 dl florsocker
1 msk kakao
125 g skållad och malen sötmandel
1 ¼ dl äggvita (3-4 äggvitor)
½ dl strösocker
Fyllning:
240 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
100 g smör
(ps. för mig räckte hälften av fyllningen så ni kan halvera om ni vill)

Gör såhär:
(Börja med fyllningen, då den ska stelna i 7-8 timmar.)

Hacka chokladen till fyllningen.


Koka upp grädden.


Häll grädden över chokladen.


Rör massan slät.


Tillsätt smöret. Rör då och då tills smöret är smält.


Ställ tryfflen svalt att stelna, men inte i kylen för då blir den för hård
(jag ställde min på balkongen i 4-5 timmar sedan var den hård)

Sikta florsocker och kakao i en bunke.
Tillsätt mandeln.


Vispa äggvitan med elvisp i en annan bunke, först på låg hastighet, öka efterhand. Tillsätt strösockret försiktigt, vispa till en fast marängsmet, ca 5 min.


Blanda försiktigt ner de torra ingredienserna i marängen. Spritsa eller klicka ut smeten till ca 50 st klickar, stora som femkronor, på plåt med bakpapper.


Låt kakorna vila ca 15 min på plåten, så spricker de inte i ugnen.
Ställ in i nedre delen av ugnen i ca 12 min.
Kakorna ska vara lite mjuka i mitten.
Dra bakplåtspappret med kakorna från plåten till köksbänken direkt när de kommer ut ur ugnen.
Låt kallna.


Sprista (jag bredde) en liten kula tryffel på hälften av kakorna.


Lägg på de andra som lock.En del jobb.. men gott, gott, gott!
(inte nyttigt dock)
RSS 2.0

Toms "gubbiga" morrhår

Jag kan se Tom framför mig som en gammal katt. Stilig som sjutton kommer han vara! Han har fått "gubbiga" morrhår, ni vet... nedåtgående morrhår. Jag tycker det är riktigt läckert!På den här bilden ser man hans "gubbiga" morrhår.
RSS 2.0

Goodbye my almost lover....Var extremt längesen jag spelade in något... men i veckan spelade jag in denna.

Hope you like it... ;)


(
Almost Lover - A Fine Frenzy)
RSS 2.0

Tennis

Idag har jag spelat tennis för första gången. Det var kul! Jag berättar inte mer om det nu.......................... men jag lyckades slå över bollen över nätet i alla fall!


Innan tennis...
RSS 2.0

Botox och läppförstoringJag övar på mitt läppförstorings- och botoxface. Det är inte direkt vackert....
RSS 2.0

En fredag med Tom

Ha en bra fredagkväll allihop!

Själv har jag haft en fredag i kattsands-helvetet!! Nu sitter Litter Kwittern på toan och det var nyss kattsand på hela toaletten.... det kommer bli några långa 8 veckor nu när han ska tränas.... men Tom lär sig nog snabbare än så (I wish).


<3

   
Idag har Tom sovit, diskat och lekt.


Tom gillar inte när vi tar kort på honom med blixt, då håller han tassen framför ansiktet

RSS 2.0

Jag kunde inte hålla mig...

När jag gick förbi Indiska hade de halva reapriset. Då "råkade" jag köpa de här...= 129,50:-


Och när jag kom hem gick jag in på
grooming.se och "råkade" klicka på köp-knappen.

                                    

= 729:-

Totalt: 129,50 + 729 = 858,50:-


Jag får helt enkelt hålla mig borta från affärerna nu när det är rea och dyrt blir billigt... men många billiga saker blir ju dyra tillsammans...

RSS 2.0

Potatislasagne.

Ja, eller vad man ska kalla det... vet doch inte hur något kan vara en lasagne utan själva lasagnen - men ändå. Det blev nästan mer likt moussaka, men det var ju inte moussaka heller...
 
Det var den skumma rätten jag gjorde idag.

I kylen hade jag massa kokta potatisar som blivit över från en annan dag. Jag gjorde precis som när man gör vanlig lasagne, fastän jag varvade med skivor av potatisen istället.

Johannes tyckte att det var gott och det gjorde jag med :) Skönt att bli av med lite rester., nu ska jag åka och hämta ett paket från SweCat som innehåller den efterlängtade Litter Kwittern jag har beställt + lite annat till lilla Tom.

Sedan ska jag och Jennie träna rygg och efter det ska jag och Johannes gå på Australia på bio. Den har jag redan sett, men jag går igen pga. gratisbiljetter :)
RSS 2.0

Vilka kändisar har du träffat på?

På startsidan på blogg.se var det länkat till det här inlägget.

Självklart började jag fundera själv på vilka kändisar jag sett/träffat.

1.Den första kändisen jag träffade var Ted Åström, när jag var liten. Min kusin spelade Klas Klättermus i en teater och han spelade Mickel Räv.

2.Nästa kändis såg jag bara komma gå ut ur en affär. Han är ju en sån man lägger märke till, Thomas Di Leva.

3.
Nästa kändis jag träffade var Beyoncé och titta vad jag hittade! Det var precis efter att Destiny's Child hade spelat in det här Söndagsöppet inslaget som jag träffade henne och hade intervju med henne tillsammans med Anders Tegner (som då jobbade på tidningen Okej där jag fått praktikplats när jag gick i nian). Kul att se :)

4. När jag var ihop med mitt ex Micke så var vi båda med i CUF (Centerpartiets ungdomsförbund). Jag var egentligen inte med där på grund av politiska åsikter utan mest för att Micke var med (efter att vi gjort slut gick jag ur). Fredrik Federley var ordförande i CUF Västmanland (eller vad han nu var...jag hade inte så bra koll) på den tiden och vi träffade honom ofta då i CUF sammanhang.

5.När jag precis och Johannes precis hade blivit ett par fyllde hans morbror Thomas 50 år och firade med ett stort kalas som jag fick följa med på. Forssell-klanen är en stoooor släkt, Johannes har typ 50 kusiner eller nåt (!) och en av dem är Gry Forssell som var där för att fira sin far.

6.Hösten 2007 träffade jag James Blunt pga att jag vann en träff med honom....

7.... samma kväll träffade jag Carolina Gynning som ville ha en träff med James Blunt men inte fick nån...

Nu kommer jag inte på någon mer... :)
RSS 2.0

Nötfärs

Jag och Johannes måste äta upp allt vi har i frysen för den behöver frostas av - snarast.

Därför måste vi nu äta upp allt vi har i frysen - vilket mestadels är nötfärs. Jag skulle gissa på att det är typ 8 st 500 g påsar nötfärs i frysen nu. Men det är väl bara att börja :) 

Idag har jag gjort en riktigt skum rätt - bara för att testa om det kan vara gott. 
Någonting måste man ju ha sina rester till.....

Elise
ska för övrigt ge mig ett recept på en god linsgryta. Det blir spännande. Jag håller förresten tummarna för dig idag.RSS 2.0

Träning

Igår tränade jag och Jennie - vi ville egentligen testa ett danspass, men det var fullbokat så det blev träning på maskiner istället. Många har ju gratis prova på träning nu i veckan.

I växjö har de prova på bland annat hos:
*
Friskis och Svettis (där vi tränade igår)
* Idrottskliniken

Jag och Jennie kommer att skaffa träningskort på Friskis och Svettis och det känns skitbra att vi ska träna tillsammans. Idag ska vi testa på ett ryggpass om det inte är fullbokat förstås.

Fan.

Nu var jag inne på Vugi och blev lite sugen på ett träningskort där istället. De är ju mycket billigare än friskis och svettis.......

Friskis och Svettis vs. Vugi

Priser:
Friskis och Svettis: - Helårskort 1860:- (för studenter 1488:-)
Vugi: - Terminskort 500 kr (för icke-studenter 520:-)

Friskis och Svettis har ju gratis utejympa som alla kan vara med på... om man väljer ett terminskort på Vugi kan man ju gå på dem under sommaren.

Prisexempel Malin:
Vugi: 500 + 500 = 1000:- (alternativt 1020:-)
Friskis och Svettis = 1488:-

Prisexempel Jennie (som ska köpa halvårskort):
Vugi: 520 + 520 = 1040:-
Friskis och Svettis = 1395 + 1395 = 2790:-

Ställningen är 1-0 till Vugi

Pass vi kan gå på tillsammans:

Vugi:Nu syns det lite dåligt, men passen vi kan gå på tillsammans är:
Varannan måndag: Aerobics, air styrka, muskel, Step bas, Funk
Varannan måndag: Funk
Tisdag: Poweryoga
Torsdag: Poweryoga
Söndag: Aerobics, Styrka, Core, YogaStretch


Friskis och svettis:

Varannan måndag: Lunchjympa, Medel, Medel, Ki Box, Bas, Core
Varannan måndag: Bas, Core
Tisdag: Ki Yoga
Onsdag: Intensiv, Danspass
Torsdag: Rygg
Söndag: Medel, Bas, Skivstång kondition, Medel.


Roligare pass på F&S tycker jag...

Ställningen är 1-1

Anyway, ikväll blir det Friskis och Svettis - Rygg. Kul!

RSS 2.0

Idag har vi shoppat :)

En hel del blev det faktiskt. Men det var längesen jag och Johannes shoppade. Eller jag shoppade ju en del när jag var i Stockholm i mellandagarna, men innan dess var det också längesen.

Vi handlade bara på rea. I like love rea.

På morgonen handlade jag lite på
modemecka.se

Ett par hudfärgade strumpbyxor för 36:- (kommer inte ihåg vad ordinarie pris var)
Ett lipgloss i färgen rod för 219:- 88:-Fyra stycken idomin salva för 15:-/st 6:-/st (behövs ALLTID när man har torra eksemhänder)En svart bh för 489:- 196:-


Sedan möttes jag och Johannes på stan.

Han köpte:
En jeansjacka för 599:- 124,50:-
Ett par jeans för 1300:- 390:-
Ett par svarta snygga skor 699:- 174,50:-
En T-shirt 400:- 120:-

Jag köpte:
En söt vardagsklänning med liten rosett 900:- 270:-Ett par blå jeans 399:- 49,50:-Ett par svarta jeans 349:- 49,50:-Ett smycke 120:- 32,50:-. En chansning, kanske inte kommer kunna ha det eftersom det är metall.That's it. Min nota gick alltså på 745,50:- (plus 59:- i frakt från modemecka) = 804,50:-
Och Johannes handlade en hel outfit (alla hans grejer var skitsnygga) för = 809:-
HIHI... mitt var billigare!! :)

Egentligen har jag inte alls mycket pengar nu, men jag var tvungen att köpa jeans. Alla andra jeans jag har bara hänger i röven på mig och det ser inte klokt ut. När jag hade provat mina jeans (de überbilliga jeansen köpte jag för halva reapriset på Kappahl) så satte jag på mig jeansen jag gick dit med. Johannes öppnade provrumsdörren och sa:
- Uuuuääässssch, de ser verkligen hemska ut. De sitter inte alls bra, de där får du inte köpa.
- Öhh... men det är ju mina egna jeans...
- Jaha... ok...

Nu har jag två par jeans som inte är för stora och som jag knappt lagt några pengar på. Känns otroligt skönt.

Fastän jag fick mycket grejer för mina pengar hade jag lite ångest på eftermiddagen. När man är student måste man ju behandla varenda krona varsamt. 

Men ångesten blev kortvarig. Senare på kvällen fick jag ett mail från unibet... att jag vunnit 2 bandybiljetter till Sverige-Ryssland nästa onsdag och 1000:- för fritt förfogande. :)
RSS 2.0

Inställd tävling

Jag ångrade mig angående tävlingen.

Ingen hade ändå hunnit tävla.

Tur.
RSS 2.0

Iväg och handla

Nej, nu när jag lagt upp min tävling ska jag cykla iväg till Netto och handla.

Se om de har några färdigrätter kvar...

Jag funderar på att ha tävling en gång i månaden här. Men vi får se. Alla mina tävlingar måste ha vinster som jag själv har vunnit. Halsbandet från mi lajki har jag vunnit. Eller "Johannes" gjorde det. Idag fick vi hem det.

Problemet är att när jag använder smycken med metall får jag nästan alltid eksem. Jag kan ha dem en kväll, men har jag dem mer än så blir det kaos. Om det inte är guld eller silver. Detsamma gäller jeansknappar osv. 
RSS 2.0

Gratisbio

Gratisbio är en bra gratissajt. Jag vet att många andra tidigare har skrivit det, men det är ju sant!

Jag har varit med där ett tag, inte värvat en enda - men ändå fått hem biobiljetter. 3 beställningar har jag hunnit göra.

Jag har fått mina poäng främst genom att jag antagit erbjudanden på tidningsprenumerationer. Tidningsprenumerationer som jag hade beställt ändå.

Jag har även handlat på Haléns och fått poäng. Jag brukar göra så när jag ändå bestämt mig för att jag ska handla något på nätet - kolla om gratisbio har ett samarbete med dem.

Gratisbio uppdaterar ofta sina erbjudanden, så man behöver inte stressa om det inte finns något erbjudande man vill anta just precis på stört. Ha då istället lite is i magen - det kommer nya erbjudanden som passar dig!

Nu kan man även få poäng genom att skriva om gratisbio på sin blogg - som jag gör nu!

Såhär går det till:
Du blir medlem här och får 75 välkomstpoäng av mig om du låter mitt användarnamn stå kvar. Det är frivilligt, så låt det bara stå kvar om du vill ha 75 extra pöäng.Du hittar gratiserbjudanden eller betalerbjudanden som du tycker är bra.Tänk på att det kan ta några dagar för poängen att komma in för vissa erbjudanden.

När man fått tillräckligt med poäng kan man beställa presentkort.Om du värvar många kompisar har du chans att vinna tävlingar och att få extra mycket poäng.


Denna tävling pågår på gratisbio.se just nu.


Du har inget att förlora på att vara med! Kram!
RSS 2.0

Snart kommer Johannes hem...

...då ska vi lägga oss i sängen, äta macka, dricka kaffe och se en film!

Najs!

Från Stamåla i fredags.
RSS 2.0

Ta vara på resterna

Jag gillar matrester. Speciellt rester av pastasåser, grytor eller liknande - för det betyder att jag kan göra en gratäng!Här är en gratäng på korvgrytan som blev kvar från igår.
Gör såhär: koka upp en pasta som du gillar. Om du även har pasta kvar från gårdagen - då tar du den.

 

Smörj en ugnsform med lite smör eller lite olja och häll upp pastan.

 

Blanda i resterna från pastasåsen eller grytan.

 

Är det för lite röra? Blanda då ut med till exempel creme fraiche.

 

Häll på riven ost.In med gratängen i ugnen på 200 grader. Den är klar när den fått lite färg.

 

Servera med lite sallad.

 

Detta är verkligen ett enkelt och gott sätt att ta vara på resterna!

RSS 2.0

Billigt

I nyaste netto-bladet hittade jag det här erbjudandet. Perfekt ju när man inte orkar laga mat själv. Dessutom, middagar för 10 kr st - ja tack! Det gäller dock först från och med imorgon.RSS 2.0

Inte mycket att säga - men det är ju söndag.

Mare, mare...
...vad gör man med en söndagmorgon?

Jo, jag och Johannes såg på filmen imorse, jag orkade ju inte se den igår.

Idag känns det inte som om jag har något att berätta. En tjej ringde mig nyss och ville att jag skulle prenumerera på Slitz. Jag tackade vänligt nej, men ändå tjatade hon på mig att jag skulle prenumerara.

Jag förstår - det är jobbigt att vara telefonförsäljare - men om man tackar nej så tycker jag att man får respektera det. Jag vill ju inte ha Slitz...
...jag vet inte många kvinnor som vill ha Slitz, så kanske de ska byta målgrupp att ringa runt till...

Idag har jag tänkt mig att ha en riktigt lugn dag. Se en film och läsa boken som jag köpte häromdagen. Om jag kunde drömma. Alla andra läser ju den verkar det som och alla andra säger också att den är underbar. En underbar bok man inte får missa - nej det tänker jag inte. Jag var egentligen på jakt efter boken på engelska, men på akademibokhandeln fanns den bara på svenska.Nu ska jag gå och njuta av min dag, men först ska jag lägga in en tips för alla som är intresserade av billig mat :)
RSS 2.0

SenchaHär är mitt goda te med smak och Citron och ingefära - Sencha.
Det är grönt.
Jag har även samma smak i Rooibos och de smakar faktiskt olika.
Rooibos är nog snäppet godare :)

Mitt favoritte just nu är dock mitt te med blodapelsin och ingefära.
Det är en blandning av grönt och svart te.

Vad betyder detta?
Jo, att av de tre tesorterna jag har så dricker jag det jag tycker minst om ikväll...
(...och ändå köpte mamma just detta Sencha-te som liten extra present till mig eftersom jag tjatade om det hela tiden när vi var i Stockholm...puss mamma, du är bäst...)
RSS 2.0

Filmkväll

Nu blir det filmkväll - med mig själv. Det ska bli riktigt skönt faktiskt att "umgås" med mig själv.
På en del sätt är jag faktiskt en riktig ensamvarg.

NU ska jag lägga mig i sovrummet och se på film - och värma mig med en gigantisk kopp te.

Filmen blir nog denna:

RSS 2.0

GrönJohannes har skaffat sig något riktigt enkelt redigeringsprogram. Den här bilden blev av någon anledning snyggast när man gjorde den grön. Egentligen ville jag ju visa glittret jag hade på mina ögonlock tidigare idag. Men det syns ju inte på den redigerade bilden. Här är ögat:.........inte för att man såg glittret där heller. Äsch... jag lägger ner....
RSS 2.0

Våra nya klädhängareVisst blev det bra? Vi satte alla fyra i olika höjd och det blev riktigt snyggt!
RSS 2.0

Ny profilbild

Nu har jag lagt upp en ny profilbild, det var ju typ 1 ½ år sedan jag tog den förra blonda profilbilden.

Den nya tog jag igår.

Men är det jobbigt att båda bilderna är "sura"?

Header bilden kan jag inte ändra. Tyvärr. Jag är lite less på den och den är gammal, säkert 2-3 år.


Alltså, jag har bara ändrat den inringade bilden.
RSS 2.0

Jag vill inte gå ut!

Vi har köpt ett koppel till Tom, så att han ska kunna komma ut lite...

Vi tog ut honom häromdagen, men han hade ingen lust att vara ute. Det var kanske för kallt? Men söt var han (som alltid) i alla fall...

Nu ligger han i min famn och sover - där trivs han i alla fall :)
RSS 2.0

I en busskur

När jag kom till Nottebäck stod ingen och väntade på mig. Syrran och jag hade missförstått varandra. Hon ringde när jag satt på bussen och frågade när jag kom.

- Eh.. om 10 minuter, svarade jag.
- Men du skulle ju ringa när du satt på bussen, sa hon.
- Skulle jag? Jaha...

Så det blev lite väntan vid Nottebäcks terminal.

Då passade jag på att ha ett kort photoshoot med mig själv. Photoshoot med sig själv är kul... kanske aningen skumt, men vafan!

Jag tog massa bilder när jag satt ner längs väggen, men givetvis var det ett hakkors sprayat på busskuren - suck - och det var med på nästan alla bilder jag tog. Syrran ska hjälpa mig att få bort det med photoshop - för jag tänker inte ha ett hakkors på min blogg...

   

   

   
RSS 2.0

En blekfis i Stamåla

Idag kom jag hem från min korta tripp till Stamåla. Det var skönt att komma iväg även om det bara var för en dag. Tog väl typ 100 bilder på mig själv när jag var där (ego) och nu när jag sitter här vid datan inser jag en sak...

... jag är ju likblek - på gränsen till albino.

Den lilla gnuttan av färg ni ser i mitt ansikte - det är rouge...

   

   

 

Ok... det var mest på den bild nr 3 jag såg sjukligt blek ut.....
RSS 2.0

Trollskog

RSS 2.0

Intervju med min syster

Hej Elin!

Vad tyckte du om att få en lillasyster när du var liten?
Lillasyster? Jag ville ha en lillebror! Men sen fick du duga :)

Var jag alltid en snäll syster?
Hahahahahahahahahahaha HAHAHA!!! Eeh, nä...

Men du var inte heller alltid snäll, hur vill du försvara dig?
Var det du eller jag som var den bråkiga av oss? ;)

Jag tycker vi byter ämne...

Har du något speciellt minne av mig som du håller extra kärt?
Hmm... kanske minnet av när du stod och spelade luftgitarr nere vid sjön vid sommarstugan och sjöng för högan hals. Då var det svårt att låta bli att skratta åt att du är så underbar.

Åh... vad söt du är! Jag har massa minnen av hur du är söt också, till exempel när du dansade svamp-dansen.
Då var jag ju inte ens liten, det var ju typ i somras...
Ok. Men jag var inte heller liten ju. Jag var ju typ 18? 17? Minns också när du hade en igel på ditt ben. Den gick inte att ta loss....
Just ja, den satt på foten och var jätteäcklig! Jag minns när du fyllde år en gång och jag var jättelycklig för att det hade snöat på natten eftersom du hade önskat dig snö i present :)
Ja, just det!! Det var första snön också - extra speciellt. Det måste ha varit fars dag den dagen också för jag sov i mammas säng.

Nu är du stor och ihop med en kille som heter Jens. Ni verkar alltid så nykära - har du något tips?
Nä inte direkt. Se till att prata och lyssna på varandra bara.

Bra tips! Nu tar vi lite snabba frågor.
Kött eller fisk? Fisk
Rött eller vitt vin? Beror på
Sommar eller vinter? Vår
Rock eller pop? Musik som stämmer med mitt humör
Lillstrumpa eller allrakäraste syster? Lillstrumpa!!
Toalett eller dass? Toa
Pest eller kolera? Fest :P
Byxor eller kjol? Jag gillar kjol
Trams eller stelhet? trams med syrran

Tack för intervjun!!!
Tack själv, min skrutt!
Jag älskar dig!
RSS 2.0

Syskonkärlek


Puss


Gos


Morr...


Malin gånger 4


Jag är så snygg!!!!


RSS 2.0

Dangerous Liaisons

Igår såg vi dangerous liaisons. En film om människor som manipulerade varandra. Intressant att se hur mycket en människa kan luras. Den utspelade sig på typ 1700-talet tror jag och var mycket bra, tycker jag.

http://www.kambricrews.com/Photos/DangerousLiaisons.jpg


Jag är fortfarande i Stamåla, Elin har internet här :) Men nu måste jag vara social, annars kommer ett troll och äter upp mig!!!!! Idag åker jag tillbaka till Växjö, så det blir ingen lång visit heller. Gud, jag älskar Stamåla... längtar till sommaren då jag kommer kunna vara här mer. Men jag måste ha en bättre mobil då så att jag kan surfa. Annars kommer det klia i fingrarna........
RSS 2.0

Off I go

To Stamåla... I'll be back!

RSS 2.0

Guitar Hero

Idag togs min Guitar Hero-oskuld.

Jag har nämligen varit hemma hos Sofia idag. Vi kommer att kunna umgås en hel del nu då hon är ledig, hon är gravid och eftersom hon har ett ganska fysiskt påfrestande jobb så kommer hon inte jobba de sista två (enligt beräkningarna) månaderna av graviditeten. Jag vann en gång, spelade på nivån easy (Sofia spelade på medium). Det kommer nog dröja innan jag vågar på mig en högre nivå...


Jag var den här bruden.
RSS 2.0

Yogapose i en plastpåseTom är en karaktär...

Idag var hans hem en prasslig plastpåse.
Där sov han
och slickade även sina intimaste kroppsdelar.

Men det är när man tar en sån här bild
som man inser
att vi har världens underbaraste katt.

Tro det eller ej :)
RSS 2.0

Pannkakor - på bästa sätt!

Idag åt jag och Johannes pannkakor med frukt och bär. Så gott att jag nästan dog. Med lite kanel i botten och lite, lite strösocker över blev det helt fantastiskt!   

Blåbär, mango, äpple, clementin och hallon - fin kombination.

RSS 2.0

Jag måste säga...

... att Vi hade i alla fall tur med vädret igen var en av de sämsta filmerna jag någonsin sett. I klass med urdåliga Göta Kanal 2. Men vi hade ju inte förväntat oss någonting :)RSS 2.0

Nya hängare och en litter kwitter

Internet är underbart, när det är iskallt ute kan man ändå shoppa!

 Idag har jag beställt 4 klädhängare till ytterkläderna. Vår klädhängare gick sönder för typ en månad sen så nu ligger alla ytterkläder huller om buller i en hög.
Snygga va? Jag köpte dem från
InneOnline. De hade även 20% rea om man uppgav koden "rea".

Och igår köpte jag äntligen en Litter Kwitter från SweCat.


Jag älskar ju lilla Tom massvis, men hela lägenheten blir full med kattsand gått på lådan och kattsanden blir dessutom äcklig väldigt fort. Vi köper kattsand för kanske 100:- per månad. En Litter Kwitter kostar 700:-, alltså 7 månader med kattsand. Man får se det som en investering.
RSS 2.0

Härlig dag i simhallen :)

Igår drog jag med Johannes, Syrran & Jens, Peter & Jennie, Mathias, Camilla och deras flickor till simhallen. Min otroligt sjukt turliga vinst på SF-bion skulle utnyttjas. Vinsten var ännu bättre än jag hade tänkt mig!
Simhallen är så härlig, vi badade fritt i äventyrsbadet i 2 timmar.När simhallen stängde hade vi femkamp helt för oss själva :) Grenarna var bland annat vattenruschbana och klättring. Camilla och Mathias vann (jag och Johannes kom 2:a)Sedan hade vi Romerska Badet helt för oss själva. En ångbastu, 2 vanliga bastu, god frukt i massor och en iskall pool som man kunde hoppa i när bastun blev för het!

Alla hade väldigt roligt och trevligt!


Bilderna har jag tagit från Medleys hemsida.


RSS 2.0

Bio ikväll

Idag ska jag och Jennie gå på bio... myyys :) Vi hade i alla fall tur med vädret igen blir det. Vunna biljetter till just den filmen, så vi har inget val :)

Men det är ju gratis.

Ettan är ju askul, men svenska uppföljare brukar vara skitdåliga. Typ Göta Kanal 2 - Usch!


http://www.norrfors.com/mindag/wp-content/2008/06/villbada.png
RSS 2.0

Bilein Stråfuktare

En rolig sak med att tävla mycket är att man får testa många saker (om man vinner) - saker som man troligtvis aldrig skulle testa annars.

Jag hade turen att vinna Bilein Stråfuktare och Stråförstärkare Extra i en tävling som Tidningen Hennes anordnade. Det var bara utlottning, så jag hade tur :) Men det var en SMS-tävling och jag vet att många skippar SMS-tävlingar så chanserna kanske är lite större i dem.

När det kostar 5:- och man verkligen vill vinna tycker jag att det är OK, eller... ja... när det gäller vissa tävlingar - Tidningen Hennes är en arrangör som jag tycker är OK att lägga 5:- på för att få chans att vinna.

Idag testade jag i alla fall min stråfuktare, och håret känns faktiskt inte lika torrt som det brukar göra efter att jag har duschat. Jag gillar att se resultat direkt. Så tummen upp till stråfuktaren!!


RSS 2.0

Beslut

Jag funderar... jag vill inte läsa fortsättningskursen i ekonomi. Elise är inte heller så sugen. Fan.

Fortsättningskursen känns inte bara omotiverande utan också onödig. Jag har läst logistik och marknadsföring. De är två av delkurserna.

Kan inte en ängel komma ner från himlen och säga vad jag ska göra?


RSS 2.0

Inspiration

Jag tittade precis på "The City" - en spinoff från "The Hills".

Då slog det mig.

Uptown tjejen Olivia Palermo måste ha varit inspiration till Blair Waldorf i "Gossip Girl". De ser ju till och med likadana ut. Usch, varför kollar jag på sån här skit?Jag tänkte också på att en av Victoria's Secret modellerna, Miranda Kerr, är ganska lik Amanda Seyfried i Mamma Mia. Eller vad tycker du?Men sen så är jag ju en sån som ser likheter i alla människor, så ni får rätta mig om jag har fel...
RSS 2.0

Nyårslöfte

Årets nyårslöfte är att skaffa träningskort på friskis och svettis så att jag och Jennie kan träna tillsammans.


RSS 2.0

Ett spöke ska flytta in...Jag hade den otroliga turen att vinna denna Ghost-stol hos
husmusen. Jag har tyckt att den är hur snygg som helst sedan jag såg den på tyras blogg. Jag valde att ta den i helt genomskinlig färg. Den är ju coolast så :)
RSS 2.0

Efterlysning! Jag har monstercravings!Tydligen ska man säga monstercravings i modevärlden numera. Jag tror jag läste det i metro, så nu när jag tittade på säsongsavslutningen av "The Hills" så såg jag Holly Montag i denna klänning/detta linne (man såg aldrig hela henne...) och jag insåg att jag fick så kallade "monstercravings".

Jag vill verkligen ha något liknande, för den/det eller vad det nu kan vara är ju skitsnygg! Jag vill ha bar rygg - och precis sådär! Ni ser hur det knyter ihop sig där bak, så vill jag ha det! 

Någon som vet var man kan hitta det Holly har på sig? Eller var man kan hitta något liknande?
RSS 2.0

Jag igår :)Sotade ögon - I like it
RSS 2.0

Hemmagjord leverpastej

Jag fick lite hemmagjord leverpastejsmet med mig hem av mamma. Så fort jag kom till växjö bakade jag den i ugnen - det smakar ljuvligt!

Tänk sån tur jag har som har en mamma som kan göra den mest fantastiska leverpastejen i världen. Och helt sockerfri dessutom...

Tyvärr blev det inte mammas hemmagjorda gotländska gurka till, utan Önos. Men man kan inte få allt :)

RSS 2.0

Spegel, spegel

Det är kul att fota sig själv i en spegel, tycker jag. Jag vet inte varför, men jag gillar't. Igår stod jag en stund vid spegeln hemma hos Peter och Jennie och plåtade mig själv. Jag är en nörd, jag vet. Dessutom slog jag en stund med tärningar för jag var tvungen att få Yatzy av någon oförklarlig anledning. Eller jag sa ju det, jag är en nörd. Det tog ett jävla tag att få Yatzy men till slut lyckades jag!


Jag låtsas vara hemlig agent.


Mera fotonörderi


Jag försöker desperat få Yatzy
RSS 2.0

2008 blev 2009

Det är svårt att fota fyrverkerier. Jag tog massa bilder på dem igår och de flesta ser ut som en fläck. Nu har jag gått igenom dem. Två blev OK. Men min kamera är nog inte tillräckligt bra för att fånga fyrverkerier... det är ju trots allt bara en vanlig, enkel digitalkamera.RSS 2.0